Mopan Suceava
Politica

Senatorul PSD Ioan Stan: Este inadmisibil ca reducerea cu 20% a prețului laptelui să se facă pe seama producătorilor

Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan cere Consiliului Concurenței să corecteze mecanismul ”făcut prost”, prim medierea inițiată chiar de această instituție, privind ieftinirea laptelui cu 20%, pusă doar în cârca producătorilor:

 

Referitor la nemulțumirea fermierilor pe seama cărora se face ieftinirea cu 20% a laptelui, PSD solicită Consiliului Concurenței să intervină de urgență pentru corectarea mecanismului făcut prost, după cum o dovedește realitatea, care a rezultat în urma inițiative sale de mediere între producători, procesatori și marii comercianți.  Considerăm că este inadmisibil ca reducerea cu 20% a prețului laptelui să se facă pe seama producătorilor, iar comercianții să-și protejeze și mențină adaosurile și comisioanele.

Avem convingerea că nu prin împingerea în faliment a celor care asigură materia primă, laptele, se poate ajunge la un preț mai accesibil pentru consumatori. Cu privire la această chestiune, PSD constată că premierul Ciucă a fost indus în eroare și prin urmare cere Consiliului Concurenței să procedeze de îndată la o informare corectă și deplină a acestuia.

A-i împinge la faliment pe producătorii de lapte din România denotă o lipsă crasă de discernământ din punct de vedere economic, social și politic. Suntem convinși că premierul Nicolae Ciucă dar și decidenții din Consiliului Concurenței vor îndrepta modul în care se aplică această decizie guvernamentală, pentru că avem datoria de a gândi şi pune în aplicare măsuri care să fie în interesul tuturor românilor, nu doar al unora.

Senator, Ioan Stan

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *