Mopan Suceava
Politica

Senatorul PSD Ioan Stan: Florin Cîțu, propus de PNL pentru funcția de premier, ”cel mai prost ministru al finanțelor pe care l-a avut țara noastră în ultimii 30 de ani”

Președintele Organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis un comunicat de presă în care arată că Florin Cîțu, propus de PNL pentru funcția de premier ar fi ”cel mai prost ministru al finanțelor pe care l-a avut țara noastră în ultimii 30 de ani”

Prezentăm în cele ce urmează comunicatul de presă semnat de senatorul social democrat Ioan Stan:

În mod surprinzător, coaliția de guvernare formată din PNL, USR-Plus și UDMR a ales să-l propună ca Prim-ministru al României pe cel mai prost ministru al finanțelor pe care l-a avut țara noastră în ultimii 30 de ani. Florin Cîțu are deja renumele de „Gropar al economiei naționale”. Nominalizarea sa pentru funcția de premier pare mai degrabă un act de sinucidere politică a partidelor menționate. Cu toate acestea, problema nu este că noul CDR a ales din prima clipă să se sinucidă politic, ci că în urma acestei decizii, România are cel mai mult de pierdut, o dovadă în acest sens fiind felul catastrofal în care Florin Cîțu a condus finanțele publice.

Astfel, în mandatul său, a înglodat țara în datorii, cu dobânzi uriașe împrumutând nu mai puțin 30 de miliarde de euro în ultimele 13 luni. A distrus PIB-ul țării, acesta scăzând cu 5,7 miliarde euro, respectiv 27 miliarde lei în 2020, față de 2019. Din cauza lui și a guvernului Orban, 140.000 de persoane au intrat în șomaj tehnic în fiecare lună și în total 1,4 milioane de români au trecut prin acest tip de șomaj, iar perioada noiembrie 2019 – august 2020, au dispărut din economie 82.800 de locuri de muncă și tot atâtea familii au suferit pierderi de venituri. Din cauza sa și a colegilor săi liberali, deficitul comercial a ajuns la 13 miliarde de euro, cu 1 miliard de euro mai mult față de anul trecut. O gaură mai mare decât deficitul comercial din întregul an 2017. Iar acestea sunt numai câteva din „realizările” acestui „profesionist” care urmează să conducă Guvernul României.

Având în vedere cele prezentate mai sus, este firesc să ne întrebăm cu ce încredere mai pot să privească românii spre viitor știind că un om care a dovedit că este un monument de incompetență urmează șă-i conducă din postura de premier? De altfel, românii au demonstrat la vot că nu mai au încredere în PNL și oamenii săi. Numai că pentru președintele Iohannis nu contează nici voința românilor, nici Constituția țării, preferând să învestească un guvern al dezastrului decât să respecte votul electoratului.

Senator, Ioan Stan

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *