Senatorul PSD Ioan Stan: Guvernul PNL a identificat resurse bugetare pentru plata anticipată a unor obligații către clientela lor de partid dar zic că nu au bani pentru copii

Senatorul Ioan Stan, președintele Organizației Județene PSD Suceava și candidat pentru un nou mandat în Senatul României la alegerile din 6 decembrie arată într-un comunicat de presă, că parlamentarii USR, PNL și PMP sabotează tot ce este în folosul românilor, oferind ca exemplu dublarea alocațiilor pentru copii.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul comunicatului de presă transmis pe această temă de către senatorul social – democrat sucevean:

 

Suntem aproape de sfârșitul anului și iată că alocațiile copiilor tot nu s-au dublat. Asta pentru că Iohannis, PNL, USR și PMP blochează dublarea dublarea acestora. Iohannis a retrimis legea la reexaminare, iar senatorii PNL, USR și PMP au blocat dezbaterea ei, pentru a nu intra vigoare. Asta s-a întâmplat luni, când senatorii celor trei partide nu au asigurat cvorumul necesar pentru ca legea menționată să fie discutată. Așa înțeleg parlamentarii USR, PNL și PMP să lucreze pentru români: sabotând tot ce este în folosul acestora!

Cel mai des invocat motiv de aceștia pentru a nu crește alocațiile este acela că nu sunt bani la buget. Adevărul este că nu au interes pentru a pune în practică respectiva lege. Acolo unde au interes, PNL-ul găsește soluții. Astfel, putem observa că au identificat resurse bugetare pentru plata anticipată a unor obligații către clientela lor de partid (Frații Micula, samsarii PNL cu titluri de proprietate, etc.), dar zic că nu  au bani pentru copii. Au avut bani pentru creșterea bugetelor serviciilor secrete, dar susțin că nu au bani pentru copii. Au găsit bani să reducă taxele pentru bănci și marile corporații din asigurări sau energie, dar spun mai departe că nu sunt bani pentru copii. Au găsit bani pentru pușculița electorală, prin fondul de rezervă al premierului, dar continuă să afirme că n-au bani pentru copii. Ca să nu mai discutăm despre achizițiile la suprapreț făcute de acest Guvern pentru „binele românilor” pe perioada stării de urgență și nu numai. Pentru toate acestea s-au găsit bani, dar pentru copii țării, NU!

Având în vedere că și-au încălcat promisiunea față de copii, că nu au mărit nici pensiile conform legii și multe alte minciuni, cine mai poate avea încredere în această guvernare atunci când spune că anul viitor nu vor crește taxele? Așa au mințit atunci, tot așa mint acum. Și nu doar că vor mări taxele, dar după cum ne-au învățat data trecută când au fost la putere, vor tăia și din puținul avut de români, reducând salarii, impozitând pensii, mărind TVA-ul, ș.a.m.d. Toate astea nu pentru că trebuie, ci pentru că nu sunt capabili să guverneze pentru bine românilor. 

Senator, Ioan Stan

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *