Senatorul PSD Ioan Stan: Guvernului Orban nu-i pasă de probleme reale ale țării, considerând prioritară campania electorală

Într-un comunicat de presă, președintele Organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, critică atitudinea Guvernului Orban privind modul în care gestionează învățământul românesc dar și felul în care este tratat personalul din sistemul de sănătate.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul mesajului transmis de liderul social – democrat sucevean:

 

Este limpede pentru toată lumea că guvernului Orban nu-i pasă de probleme reale ale țării, considerând prioritară campania electorală în detrimentul dificultăților întâmpinate de societatea românească în contextul epidemiei de Covid-19. În acest sens, ne vom referi punctual la două aspecte de interes public pe care PNL-iștii le tratează cu lipsa de chibzuință obișnuită.

Prima oară ne vom referi la felul în care guvernul PNL a ales să gestioneze învățământul românesc în această perioadă.  Din acest punct de vedere, putem observa că guvernarea Iohannis-Orban ține școlile închise, total invers față de restul Europei civilizate. Dar le va deschide din nou pe 6 decembrie, când le vor transforma în secții de votare.

Nu au avut niciun plan pentru elevi. Nu au luat nicio măsură. Nu au pregătit sistemul de învățământ on-line. Nu au testat profesorii și elevii. În schimb, din nepricepere, lașitate și dezinteres total, compromit grav educația copiilor!

Epidemia crește galopant, dar nu din cauza școlilor. Nu o spunem noi, o confirmă majoritatea specialiștilor. Din punctul nostru de vedere, o soluție ar fi testarea rapidă a copiilor și a profesorilor, acolo unde există suspiciuni sau contaminați, izolarea celor pozitivi și continuarea normală a școlii pentru cei sănătoși. Cursurile on-line, așa cum sunt gândite de acest guvern lipsit de viziune, reprezintă cel mult o glumă și aceea proastă. Nu se compară calitate învățământului online cu cel clasic. Cel puțin nu deocamdată și este păcat să distrugem viitorul copiilor noștri numai pentru că guvernul PNL refuză să ia niște măsuri eficiente pentru buna desfășurare a actului educațional.

În al doilea rând ne vom referi la relația pe care acest guvern nociv o întreține cu personalul din domeniul sănătății. Astfel, din cauza incompetenței de care au dat dovadă PNL-iștii, sistemul sanitar din România se află pe un butoi de pulbere. Prin urmare, Federația Sanitas a decis ca de pe 3 noiembrie să picheteze  săptămânal Guvernul României pentru a le fi respectate drepturile. Printre revendicări se numără și acordarea integrală a stimulentului de risc pentru perioada stării de urgență a personalului din domeniul sanitar. Practic, guvernul PNL nici măcar atâta lucru nu a fost în stare să facă de când se află la guvernare: să plătească personalului din sănătate stimulentul de risc pentru expunerea acestora la infecția cu Covid-19. Cu alte cuvinte, acest guvern nu doar că nu i-a ajutat cu nimic în perioada stării de urgență și i-a lăsat să intre în lupta cu epidemia de Coronavirus cu mâinile goale, dar nici măcar ulterior n-a considerat sacrificiul lor demn de răsplată.

Considerăm că astfel de abordări sunt total greșite și periclitează atât viitorul țării cât și viața românilor.

 

Senator, Ioan Stan

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *