Senatorul PSD Ioan Stan: ”în urma respingerii propunerii PSD privind plafonarea prețurilor pentru energie termică, vor urma scumpiri de peste 95% la căldură”

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a transmis un comunicat de presă în care arată că în urma respingerii propunerii PSD privind plafonarea prețurilor pentru energie termică, vor urma scumpiri de peste 95% la căldură. De precizat, înainte de a publica acest comunicat de presă, că în municipiul Suceava, oraș din județ în care sunt cele mai multe locuințe racordate la sistemul de termoficare, prețul căldurii rămâne nemodificat în această iarnă. Mai mult, prețul gigacaloriei la gardul centralei termice s-a ieftinit chiar luna aceasta iar la începutul anului viitor va fi o nouă scădere a prețului. Desigur, în alte părți ale țării, situația poate fi cu totul alta.

 

Românii trebuie să știe că în urma respingerii propunerii PSD privind plafonarea prețurilor pentru energie termică, vor urma scumpiri de peste 95% la căldură. Drept pentru care PSD se vede nevoit să condamne decizia anti-socială a parlamentarilor PNL-USRPLUS-UDMR de a vota împotriva soluției oferite de partidul nostru la Legea plafonării. Varianta de lege propusă de parlamentarii PSD, susținută și de aproximativ 500.000 de români, propunea stabilirea unui preț maxim și pentru prețurile la energia termică în sistem centralizat, nu doar pentru energia electrică și gazele naturale, cum e în forma finală a actualei legi votate de partidele PNL-USRPLUS-UDMR.. 

Din acest motiv, facturile pentru căldură plătite de cetățenii conectați la sistemul centralizat se vor scumpi cu valori cuprinse între 80% și 96%, față de sumele plătite anul trecut.

Votul din Parlament al acestei majorități toxice a călcat în picioare voința celor aproape 500.000 de cetățeni care au semnat petiția pentru Legea plafonării prețurilor la energie, în varianta propusă de PSD.

Un alt efect catastrofal al votului PNL-USRPLUS-UDMR va fi falimentarea autorităților locale municipale, care vor trebui să taie fondurile de investiții și pentru alte cheltuieli critice, pentru a putea achita facturile aproape duble ale furnizorilor de energie termică.

Ba chiar mai mult! Ca bonus, după ce i-a plătit cu bani grei de la buget pe primarii PNL ca să-l voteze la Congres, premierului Cîțu le spune acestora, c-o nesimțire intolerabilă, că nu le dă niciun ban pentru a suporta costurile încălzirii, deoarece nu au făcut economii din bugetele locale

Prin aceste decizii criminale, cei de la PNL-USRPLUS-UDMR, în frunte cu guvenul Cîțu, condamnă marea majoritate a locuitorilor conectați la sistemul centralizat de încălzire  la frig, foame și sărăcie, în timp ce furnizorii de gaze și combustibil vor beneficia de profituri semnificative în această iarnă.

Iar cele prezentate mai sus reprezintă un nou motiv pentru care avem nevoie urgentă de un guvern interimar format din specialiști, care să gestioneze cât mai coerent și eficient actuala criză generată de cei de la PNL-USRPLUS-UDMR  și să organizăm în primăvară alegeri parlamentare anticipate.

 Senator, Ioan Stan

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *