Senatorul PSD Ioan Stan: Klaus Iohannis demonstrează încă o dată că disprețuiește poporul român

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan a transmis un comunicat de presă în care arată că prin decizia de a contesta la Curtea Constituțională legea Trianonului, președintele Klaus Iohannis demonstrează că disprețuiește poporul român și istoria lui iar pe de altă parte, parlamentarii PNL din teritoriu au primit misiunea de a lăuda realizările guvernului Orban care lipsesc cu desăvârșire.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul comunicatului de presă transmis de senatorul social – democrat:

Prin decizia de a contesta la Curtea Constituțională legea Trianonului, domnul Klaus Iohannis demonstrează încă o dată, deși nu mai era nevoie, că disprețuiește poporul român și istoria lui. Din păcate avem la conducere un președinte care nu-și iubește țara iar acest lucru este din ce în ce mai evident. Altfel nu putem explica acest demers împotriva marcării unui eveniment istoric de importanță națională și în acest context trebuie avut în vedere faptul că nimeni, până acum, n-a sesizat vreodată Curtea Constituțională când am legiferat pentru anumite zile marcante ale minorităților naționale. Pesemne că pe Klaus Iohannis îl deranjează doar momentele importante din istoria românilor, asta deși nu mai departe de-o lună se dădea marea patriot susținând o mare miciună, anume că PSD-ul dă Ardealul pe mâna Ungurilor. Îi atragem atenția cu această ocazie că prin Tratatul de la Trianon s-a recunoscut tocmai unirea Transilvaniei cu România și ar fi fost firesc să marcăm această zi istorică, dar este din ce în ce mai limpede pentru toată lumea că președintele țării este patriot numai în interes personal sau în scop electoral.

În altă ordine de idei, am observat că parlamentarii PNL din teritoriu au primit misiunea de a lăuda așa zisele realizări ale guvernului Orban.  Bineînțeles că acestea nu numai că lipsesc cu desăvârșire, dar în ultimele luni am văzut rând pe rând Comisia Europeană, FMI, Banca Mondială, OECD, băncile cât și  alte instituții financiare, prezentându-ne o altă realitate decât cea pe care actuala putere vrea să ne-o vândă. Și ca dezastrul să fie mai evident, săptămâna trecută i-a venit rândul agenției de rating Standard & Poor’s să răstoarne calculele Guvernului privind principalii indicatori macroeconomici în anul 2020. Astfel, respectiva agenție estimează o cădere economică de 5,5% în 2020 în timp ce Guvernul prognozează o scădere de doar 1,9%. De asemenea se estimează un PIB nominal de 1.032 miliarde lei, în scădere cu 28 miliarde lei față de anul 2019 și cu 50 de miliarde lei mai puțin decât estimarea Guvernului pentru anul 2020. În același timp, vom asista la o explozie a datoriei guvernamentale la 46,2% din PIB, mult peste prognoza Guvernului de numai 40,9% din PIB. Se mai estimează un deficit de cont curent de 4,8% din PIB, peste estimarea Guvernului de 4,1% din PIB, un deficit bugetar de 8% din PIB, peste estimarea Guvernului de 6,7% din PIB  și nu în ultimul rând o depreciere de 6% a cursului leu-dolar.

  

Practic acestea sunt rezultatele și „realizările” ultimilor 7 luni de guvernare liberală, iar ceea ce ne prezintă liberalii sunt numai minciuni spuse pentru a opri prabușirea în sondaje a partidului de guvernământ.

 

Senator, Ioan Stan

Please follow and like us:

One thought on “Senatorul PSD Ioan Stan: Klaus Iohannis demonstrează încă o dată că disprețuiește poporul român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *