Senatorul PSD Ioan Stan: Lupta internă din PNL pentru funcția de președinte al partidului, nu este o „sărbătoare a democrației” ci mai degrabă o „sărbătoare a rușinii naționale”

Senatorul Ioan Stan, președintele organizației județene PSD Suceava a transmis un comunicat de presă în care îl critică pe Florin Cîțu, premier și candidat pentru funcția de președinte al PNL, pentru demiterea ministrului Finanțelor Alexandru Nazare, adăugând și considerații privind competiția din PNL pentru președinția partidului. Prezentăm în cele ce urmează mesajul transmis de senatorul social democrat sucevean:

 

Lupta internă din PNL pentru funcția de președinte al partidului, nu este sub nicio formă o „sărbătoare a democrației” cum susține Ludovic Orban, ci mai degrabă o „sărbătoare a rușinii naționale”. Facem aceasta afirmație în lumina ultimilor mișcări așa zis strategice la care s-au dedat liberalii, în frunte cu premierul Cîțu. Acesta din urmă, pentru a-și consolida poziția în partid a recurs la un gest mizerabil, care nu face cinste unui om politic dintr-un stat democratic. Domnia sa l-a revocat pe Ministrul de Finanțe, având grijă să devină el însuși ministru interimar al acestui minister, urmând să dețină această funcție 45 de zile, timp în care finanțele țării sunt la cheremul său. Din această poziție de forță îi este ușor să cumpere sprijinul organizațiilor teritoriale ale PNL, alocând fonduri după bunul la plac, la rectificarea bugetară, în teritoriu. Iar această practică este, în mod evident, mai degrabă dictatorială decât democratică.

Faptul că premierul Cîțu i-a cerut demisia dlui Nazare chiar în momentul angajării unui nou împrumut gigant de 3,5 miliarde de euro, a echivalat cu o subminare a poziției României în negocieri, a însemnat riscuri crescute și nu în ultimul rând dobânzi mai mari. Și deși prim-ministrul României cunoaștea aceste aspecte negative, nu s-a abținut, prin această abordare demonstrând din nou că nu-i pasă decât de el și de interesele sale. Având în vedere acest context, considerăm că, în acest moment, cumularea funcției de premier cu cea de ministru interimar al Finanțelor este cel puțin inoportună, dacă nu chiar periculoasă pentru banii țării. Și asta pentru că dl Cîțu a demonstrat în mod repetat că nu are discernământ, nu are echilibru, nu-l interesează bunul mers al comunităților, urmând să împartă banii arbitrar, cui vrea el.

Să nu uităm că sub mandatul său de premier, datoria externă a României a trecut pragul de 50%, ba mai mult, împreună cu ministrul revocat, dl Nazare, au reușit contraperformanța de a lăsa fără finanțare PNDL-ul, au înghețat pensiile, salariile, au tăiat creșterea alocațiilor, au eliminat facilitatea de 1500 de lei pentru creșe și grădinițe.

Având în vedere cele prezentate, PSD solicită președintelui Iohannis și liderilor coaliției de guvernare să nu-l lase pe premierul Cîțu stăpânul absolut al banilor României, ci să impună cât mai repede un om competent la cârma acestui minister.

România are nevoie să fie guvernată. Nu are timp și nici nevoie să devină un spectator sau victimă a luptei din interiorul PNL-ului pentru șefia partidului.

Senator, Ioan Stan

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *