Senatorul PSD Ioan Stan: Neincluderea irigațiilor în PNRR a fost o mare greșeală. PNL a fost nevoit să recunoască

Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a transmis un comunicat de presă în care arată că neincluderea irigațiilor în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost o mare greșeală, lucru recunoscut acum și de PNL, partenerii de guvernare:

În cele din urmă, PNL a fost nevoit să recunoască că PSD a avut dreptate în privința irigațiilor și să admită că neincluderea acestora în PNRR a fost o mare greșeală. De altfel, ori de câte ori ne-am aflat la guvernare, am susținut mereu importanța dezvoltării sectorului agricol, siguranța alimentară a țării fiind tot timpul o prioritate pentru partidul nostru. Din acest motiv am alocat o atenție deosebită în precedentele guvernări dezvoltării sistemelor de irigație la nivel național. Asta pentru că am înțeles potențialul economic al agriculturii Românești precum și perspectiva de dezvoltare agricolă a țării.

Trebuie să precizăm că PSD a cerut includerea irigațiilor în PNRR încă de când era în opoziție însă s-a lovit nu doar de refuzul celor de la USR – artizanii PNRR –  ci și de competența precară a fostului ministru al Agriculturii  din cauza căruia Comisia Europeană a eliminat capitolul irigațiilor din proiectul României.

Considerăm că este regretabil că s-a pierdut timp, bani și că fermierii români nu primesc nimic din prima tranșă a PNRR, care va fi accesată în curând, așa cum vor primi fermierii din Italia sau Spania care vor accesa miliarde de euro pentru sistemele de irigații. Acum vom fi nevoiți să negociem condiții mult mai dificile decât la început. Ar fi fost bine ca partenerii noștri de coaliție să fi admis colaborarea cu PSD încă de anul trecut, în faza de elaborare a PNRR, pentru că, indiferent de context, datoria noastră, a politicienilor, este să punem pe primul lor interesul românilor. Sperăm ca măcar acum, în al 12-lea ceas, să existe un consens și o acțiune eficientă care să includă finanțarea irigațiilor în PNRR și pentru țara noastră.

Senator, Ioan Stan

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *