Mopan Suceava
Politica

Senatorul PSD Ioan Stan: O demisie a premierului Ciucă ar prelungi inevitabil greva din învățământ şi i-ar marca în mod negativ plecarea din funcție

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a transmis un comunicat în care arată că nu este oportun ca premierul PNL Nicolae Ciucă să își depună demisia, înainte de rezolvarea problemei grevei din învățământ. Mai mult, demisia sa ar prelungi inevitabil această grevă și i-a afecta negativ reputația:

 

Având în vedere contextul actual şi problemele pe care le traversăm, considerăm că este necesar să aducem unele clarificări cu privire la rotativa guvernamentală şi la afirmaţiile unor membri PNL care consideră că ar fi oportun ca premierul Ciucă să-şi depună demisia tocmai în aceste momente.

Având în vedere circumstanţele actuale, președintele PSD a explicat foarte clar că negocierile politice trebuie întrerupte cât timp avem această criză în sistemul de Educație. Ar fi total inadecvat ca în timp ce profesorii sunt în stradă iar elevii nu-și pot da examenele finale, partidele din Coaliție să piardă timpul cu negocieri politice. În plus, e nevoie de un Guvern în deplină capacitate pentru a putea lua eventualele măsuri necesare pentru încetarea grevei. Nimeni din PSD nu fuge de răspundere. Dimpotrivă președintele PSD a participat în mod direct la negocierile cu profesorii tocmai pentru a garanta că viitorul Guvern va duce la îndeplinire angajamentele luate de Guvernul Ciucă.

Totodată nu trebuie să uităm că premierul Ciucă și-a asumat rezolvarea crizei din educație înainte de a pleca din Guvern. O eventuală demisie din partea sa, în momentul de faţă, aşa cum îi cer unii lideri PNL, ar prelungi în mod inevitabil această grevă şi în acelaşi timp ar marca în mod negativ plecarea sa din funcția de premier.

Având în vedere că suntem colegi de coaliţie, milităm pentru o abordare fermă şi echilibrată a acestei chestiuni şi nu credem că ar fi potrivit să se retragă din funcţie fără a se ţine de cuvânt şi a rezolva criza din educaţie, aşa cum a şi promis.

Senator, Ioan Stan

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *