Senatorul PSD Ioan Stan: Propuneri PSD pentru asigurarea fondurilor necesare dublării alocațiilor de stat pentru copii

Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan, președintele organizației județene a Partidului Social Democrat a arătat, într-un comunicat de presă care sunt soluțiile pentru asigurarea fondurilor necesare pentru dublarea alocațiilor de stat pentru copii și care vor putea fi folosite și pentru creșterea cu 40% a pensiilor. Impozitarea pensiilor speciale prin ordonanță de urgență precum și realocarea banilor de bunuri și servicii ale ministerelor ar putea asigura resursele bugetare necesare.

Prezentăm comunicatul de presă transmis de senatorul social democrat sucevean:

Ieri, 3.06.2020, datorită votului majoritar al parlamentarilor PSD, inclusiv a celor din Suceava, s-au dublat alocațiile copiilor. Acest lucru a fost posibil după ce aceștia au respins Ordonanţa de urgenţă 2/2020 care amâna termenul pentru dublarea alocaţiilor la 1 august 2020. După cum deja ne-au obișnuit, parlamentarii PNL, incluzându-i și pe cei din județ, s-au abținut de la vot aceștia nesusținând acest demers, motivând că nu există resursă bugetară pentru această creștere.

Pentru că lipsa de soluții a guvernării liberale este deja dovedită, venim noi cu propuneri care ar trebui să rezolve problema banilor necesari pentru a pune în practică această dublare a alocațiilor pentru minori.

Prima dintre ele, care este și cea mai la îndemână având în vedere că se află la guvernare, este ca liberalii să dea o ordonanță de urgență prin care să se impoziteze pensiile speciale. Garantăm că niciun membru PSD nu va contesta această ordonanță, oricât ar încerca liberalii să inducă opiniei publice ideea că noi nu le dăm voie să se atingă de respectivele pensii.

Următoarea propunere ține de realocarea banilor de bunuri și servicii ai ministerelor. Amintim aici că în 2019 funcționam cu 28 de ministere și aveam alocați 44 de miliarde pentru aceste cheltuieli, iar acum cu numai 16 ministere, liberalii au alocat  51 de miliarde pentru cheltuieli similare. E vorba de o diferență de 7 miliarde de lei, care pot fi folosiți atât pentru dublarea alocațiilor (a căror impact bugetar este de 3 miliarde de lei) cât și pentru a acoperi o parte din banii necesari pentru creșterea cu 40% a pensiilor din septembrie. Creștere pe care, de asemenea, ne îndoim că liberalii vor fi în stare să o pună în practică, moment în care vom depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Totodată, le reamintim românilor că guvernarea liberală ar fi putut să aducă venituri suplimentare la bugetul de stat dacă ar fi continuat politica noastră de impozitare a veniturilor multinaționalelor, de impozitare a activelor bancare, etc., doar că au refuzat să o facă preferând să bage bani în economia altor state, decât în România. Acesta este un alt motiv pentru care economia românească pare să se sufoce de atâta „competență” liberală și nu putem să nu ne întrebăm cum este posibil ca dnul Cîțu să se laude peste tot că avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, dar să nu găsească 3 miliarde de lei pentru a dubla alocațiile?!? Evident, este o intrebare retorică.

În același timp, sperăm ca domnul Klaus Iohannis sa uite pentru o clipă că nu este președintele liberalilor, ci că-i reprezintă pe toți românii, promovând de îndată această lege, fără să o conteste la Curtea Constituțională sau să o întoarcă în Parlament, așa cum ne-a obișnuit deja de atâtea ori.

 

 

Senator, Ioan Stan

 

Please follow and like us:

One thought on “Senatorul PSD Ioan Stan: Propuneri PSD pentru asigurarea fondurilor necesare dublării alocațiilor de stat pentru copii

 • 4 iunie 2020 la 7:16
  Permalink

  DOMNULE
  DAN IOAN CUSNIR
  RUGAMINTE PTR SEFUL DUMNEAVOASTRA
  MOTIUNE
  DOMNULE IOAN STAN
  PROBABIL STITI DE FAPTUL CA NEPOTUL DUMNEAVOASTRA IN UMBRA /PROTECTIEI ,PUTERII PE CARE O DETINETI IN ACEST JUDET ACESTA ESTE PARTEA /VERIGA FINALA A UNUI LANT DE ,,CUMPARATORI DE BUNA CREDINTA,,. INFRACTIUNI/ILEGALITATI FACUTE DE EXECUTORI SI SAMSARI DE APARTAMENTE CARE AU DEPOSEDAT-O PRIN TEHNICI NEORTODOXE PE MAMA A DOI COPII DE APARTAMENTUL DIN STR LUCEAFARULUI NR 20 BL E81 SC D AP 1.
  NEPOTUL DUMNEAVOASTRA A FOST INFORMAT INAINTE SA INTRE IN ACEST JOC /INAINTE SA CUMPERE APARTAMENTUL PE NUMELE SOACREI ,,,CUMPARATOR DE BUNA CREDINTA ,,,DECI A FOST INFORMAT DE MINE PERSONAL DE SITUATIA INFRACTIONALA FACUTA DE EXECUTORI JUDECATORESTI SI ,,CUMPARATORII DE BUNA CREDINTA,, .

  DAR NU I-A PASAT PTR CA VA AVEA/SI VA ARE CA SPATE PE DUMNEAVOASTRA SI A CUMPARAT ACEST APARTAMENT DE LA SAMSARI PE NUMELE SOACREI.

  POATE FACETI O MOTIUNE DE BUN SIMT IN PRIVINTA ACEASTA SI DOAMNA CARE A FOST DEPOSEDATA ILEGAL / PE NEDREPT DE ACEST APARTAMENT SA IL REPRIMEASCA DE LA NEPOTUL DUMNEAVOASTRA.

  FAMILIA V-AR FI RECUNASCATOARE.

  AR FII UN GEST ONORABIL DE A INDREPTA O GRESEALA ,O FAPTA CARE NU VA FACE CINSTE FAMILIEI DUMNEAVOASTRA.
  AR FII UN GEST A UNUI OM CU UN MARE CARACTER SI DE BUN SIMT.
  INAINTE SA SE DEPUNA PLANGERILE IN CAPITALA.

  PENTRU CA NEPOTUL CU SORA LUI /PARINTII ACESTUIA ADICA RUDELE DUMNEAVOASTRA FOARTE APROPIATE LOCUIESC DIN ANII 80′ LA UN BLOC DISTANTA II CUNOASTEM FOARTE BINE SI AU VAZUT TOATE DEMERSURILE CU INSCRISURILE DISPERATE FACUTE SI PUSE PE BALCONUL DE VIZAVI .DECI TOT CARTIERUL STIA INCLUSIV TOTI CEI CARE VENEAU SA CUMPERE ACEST APARTAMENT CA ACOLO SANT SAMSARI,EXECUTORI JUDECATORESTI IMPLICATI.
  DECI BUN SIMT LA NEPOTUL DUMNEAVOASTRA GREU DE CREZUT .IAR TATAL ,MAMA ACESTUIA ? POATE NE RSPUNDETI DUMNEAVOASTRA ?

  CU STIMA
  MOLORCIUC PETRU

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *