Mopan Suceava
Politica

Senatorul PSD Ioan Stan: PSD va solicita adoptarea în regim de urgență a unor modificări și completări la legislația privind protecția cetățenilor față de creșterea galopantă a prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Senatorul social democrat de Suceava, Ioan Stan, a anunțat că PSD va solicita, în prima ședință a Coaliției de Guvernare, adoptarea în regim de urgență a unor modificări și completări la legislația privind protecția cetățenilor față de creșterea galopantă a prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

”Este evident că actuala Lege a plafonării prețurilor la energie adoptată de fosta majoritate parlamentară, nu oferă o protecție reală a cetățenilor și poate provoca un efect de domino care să determine prăbușirea unor instituții și companii strategice din economia românească. Pe lângă faptul că nu putem ignora impactul social negativ resimțit în mod direct de creșterea uriașă a facturilor la energie, actuala evoluție va determina scăderea dramatică a puterii de cumpărare și a numărului de români care vor intra în zona de sărăcie și a deprivării materiale severe.

Din acest motiv, PSD consideră că Guvernul și Coaliția de Guvernare trebuie să ia măsuri urgente pentru diminuarea acestor efecte negative și pentru protejarea adecvată a populației vulnerabile și a companiilor românești. Toate aceste măsuri trebuie promovate rapid pe calea unei ordonanțe de urgență ori a unui proiect de lege care să fie adoptat de Parlament într-o sesiune extraordinară.

Ca și soluții, PSD propune acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili, astfel încât să se evite procedurile birocratice și să se asigure o protecție reală pentru această categorie. De asemenea, vom solicita simplificarea procedurilor de plată a compensațiilor pentru furnizorii de energie, astfel încât activitatea acestora să nu fie afectată, precum și reglementarea unor sancțiuni pentru furnizorii de energie care nu respectă plafoanele impuse de legislația în vigoare. Totodată propunem extinderea schemei de ajutor de stat pentru marii consumatori din energie din economie și la IMM-urile afectate puternic de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

După cum am promis, am venit la guvernare cu soluții, pentru că românii merită să traiască într-o Românie stabilă din punct de vedere economic, predictibilă și cu politici publice echitabile pentru toată lumea.”

Senator, Ioan Stan

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *