Senatorul PSD Ioan Stan, reacție la declarațiile senatorului liberal Daniel Cadariu: ”Cum își permite un parlamentar să interzică unui cetățean european al mileniului III să-și exercite dreptul democratic de a se implica civic?”

Senatorul Ioan Stan,  președinte al Organizației Județene PSD Suceava, a răspuns declarațiilor făcute de senatorul PNL de Suceava, Daniel – Constantin Cadariu, care într-o luare de poziție de la sfârșitul săptămânii trecute a avertizat PSD să nu implice structurile deconcentrate ale guvernului în campania electorală. Cu mențiunea că numele parlamentarului liberal sucevean nu este indicat explicit, din frazele ce sunt conținute în mesajul senatorului Ioan Stan, se descifrează cu ușurință cui i-a fost adresată scrisoarea.

Iată punctul de vedere al senatorul PSD Ioan Stan:

”De mult timp acțiunile și vorbele președintelui Klaus Iohannis dau impresia revenirii la o epocă a dictaturii. Dumnealui si-a depășit, abuziv, în mai multe rânduri, prerogativele președintelui unui stat democratic.
Mă refer la situațiile repetate în care nu a respectat deciziile Curții Constituționale precum și la situațiile în care, în pofida prevederilor constituționale, s-a manifestat total partinic convocând ședințe și impunând decizii în PNL, culminând cu obligarea acestui partid să depună iresponsabila moțiune de cenzură care a dus România în criza în care se află.
Constat că această atitudine s-a transmis sau s-a impus și la nivel inferior în PNL. Un parlamentar liberal sucevean, cu o notorietate cel mult discutabilă, îndrăznește să amenințe și să solicite șeful instituțiilor deconcentrate din județ să interzică angajaților implicarea în activități politice, electorale.
Cum își permite un parlamentar, care se presupune că ar cunoaște legea, să interzică unui cetățean european al mileniului III să-și exercite dreptul democratic de a se implica civic?
Recomand acestui parlamentar, a cărui viață politică nu ar fi existat fără pulpana protectoare a șefului său de partid, să citească mai atent Constituția României, și-i garantez că teroarea portocalie, devenită galbenă-albastră, instalată în perioada 2008-2012, nu va fi tolerată în România și cu atât mai puțin în Suceava.
Și dacă tot are așa un spirit iscoditor acest parlamentar ar putea să se preocupe, mai bine, de modul total discreționar în care șeful său a repartizat primăriilor, de la Consiliul Județean, sume pentru echilibrarea bugetelor în această vară și pentru completarea funcționării în această toamnă. În mod josnic raportul a fost de până la 5/1 în favoarea primăriilor PNL”.

Please follow and like us:

One thought on “Senatorul PSD Ioan Stan, reacție la declarațiile senatorului liberal Daniel Cadariu: ”Cum își permite un parlamentar să interzică unui cetățean european al mileniului III să-și exercite dreptul democratic de a se implica civic?”

  • 29 octombrie 2019 la 19:17
    Permalink

    Pai simplu. Sa referit la cei care nus din mileniul 3.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *