Mopan Suceava
Politica

Senatorul PSD Ioan Stan, scrisoare ” la pertu” pentru președintele PNL al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur: ”Să vedem, care e mai laş şi fricos când vine vorba de adevăruri ce trebuie spuse”

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a transmis presei o comunicare ce poate fi interpretată ca o scrisoare deschisă către partenerul său de coaliție Gheorghe Flutur, președinte al Consiliului Județean și al PNL Suceava. Politicianul social democrat trece peste rigorile academice care s-ar cuveni să fie folosit chiar și în spațiul politic, abordându-și preopinentul ”la pertu”:

 

 

Nu am am nicio plăcere să dialoghez cu un om plin de frustrări şi bolnav de putere ca Gheorghe Flutur, dar pentru că m-a numit „fricos şi laş” mă văd nevoit să o fac, cu scopul de a clarifica afirmaţiile sale.

În primul rând, cunosc personal mai mulţi foşti apropiaţi de-ai lui care în urma comportamentului atât de „demn” pe care Flutur l-a avut în relaţia cu ei, nu se sfiesc nici unul să afirme despre dânsul că este cel mai fricos, laş, ipocrit şi pervers om politic din judeţ. Nu face decât să-şi urmeze agenda proprie iar dacă nu eşti cu el, eşti automat împotriva lui. Nu este cale de mijloc, nu este cale de dialog, nu contează nimic pentru el în afară de propria sa persoană. Păcat că odată cu vârsta nu a venit şi înţelepciunea!

În al doilea rând, îi voi răspunde punctual la afirmaţiile făcute în comunicatul de presă, afirmaţii care denotă disperarea omului care simte că pierde puterea, a omului pe care înclusiv oamenii lui nu-l mai suportă de „democratic şi echitabil” ce a condus partidul şi judeţul.

 

Gheorghe, afirmi acolo că pentru PSD, judeţul Suceava ar fi „vacă de muls pentru ei și pentru prietenii lor de la București”. Eu nu cunosc niciun politician PSD care să fi trecut prin Consiliul Judeţean şi să fie arestat pentru o mită de 40.000 de euro, bani a căror destinaţie încă nu este foarte clară. În schimb ştiu că un apropiat de-al tău şi PNL-ist pe deasupra, vicepreşedinte al CJ la propunerea ta, a fost scos din instituţia pe care o conduci cu cătuşele pe mâini pentru asemenea faptă. Să nu fi ştiut tu, atotştiutorul Flutur, de banii respectivi? Nu ştim, doar întrebăm.

Altă afirmaţie de-a ta: „cohorte de parlamentari PSD umblă la primăriile liberale să-i convingă pe primarii noștri să treacă la ei”.

Gheorghe, nu stăpâneşti bine termenii.  „Cohorta” e a 10 parte dintr-o legiune. Adică, pe înţelesul tău, ar trebui să aibă minim 400 de oameni. Ori noi, parlamentarii PSD de Suceava, suntem abia 5 şi chiar nu facem coadă la primării. Că vin oamenii tăi să discute cu noi, este adevărat. Dar na, cineva trebuie să le rezolve problemele dacă şeful e ocupat cu pozele, horele, strigăturile şi cu ce se mai face el de ruşine.

Legat de gazul metan şi cele 220 de milioane aduse în judeţ, iarăşi vorbeşti prostii! Este rezultatul eforturilor primarilor unităţilor administrative care au depus proiecte pe componenta gaze naturale. Este meritul lor, munca lor şi nimeni altcineva nu trebuie să-şi aroge în vreun fel meritul pentru ceea ce au făcut aceşti oameni. Decât dacă eşti ipocrit şi impotent politic!

Referitor la A7, îţi reamintim că aceasta este începută de către ministrul PSD al Transporturilor, domnul Sorin Grindeanu şi tot el o va finaliza pentru că asta este în fişa postului său. De drumurile judeţene se ocupă preşedinţii de consilii judeţene, după cum de cele comunale se ocupă primarii de comune. Felul în care arată drumurile din subordinea fiecăruia, arată cât de gospodar este fiecare în parte. Dacă nu ştii cum arată drumurile de care trebuie tu să te ocupi, mergi în weekend cu maşina pe DJ Siminicea-Hănțești-Zvoriștea. Deschide şi geamul la maşină, dacă ai curaj, să auzi ce îţi spun oamenii. Doar zici că eşti „bărbat puternic”! Atât de puternic încât imediat ce ai strigat după George Simion din colţul Casei de Cultură, cu jandarmii în spate, ai aruncat microfonul şi ai fugit. Asta e bărbăţia ta!

Despre centura Sucevei, mai degrabă nu ai mai zice nimic. Singurul tău merit este că ai ales cel mai prost traseu posibil, de nu reuşeam să găsim firmă de execuţie din cauza dificultăţii. Şi nu uita, a fost terminată în timpul guvernării PSD şi inaugurată de un ministru PSD după ce 12 ani, din care 8 sub „domnia ta”, nu s-a mişcat nimic la acest proiect. Iar centura Rădăuţiului  a fost o investiție care a fost asigurată în proporție de peste 85% de guvernarea PSD, în timp ce oraşul avea la conducere un primar PSD. Acesta e adevărul!

Şi te rog eu, nu mai adu vorba despre spitalul judeţean că te faci de ruşine. Toţi sucevenii ştiu că modernizarea acestuia este legată de numele unui singur om, respectiv Vasile Rîmbu, pe care tu l-ai sacrificat ca să-ţi scapi pielea odată cu criza Covid, criză pe care ai administrat-o atât de bine încât Suceava a fost singurul municipiu reşedinţă de judeţ din ţară aflat sub carantină. Şi locul unde au murit cei mai mulţi oameni. Asta deşi ai devenit doctor peste noapte!

Mai afirmi acolo că până să devii tu preşedinte de CJ „Bucovina era cunoscută doar de demnitarii de la București, la chiolhanurile de la cabanele de vânătoare și atâta tot”. Dragă Gheorghe, mai trebuie oare să ne amintim de cum scriai cu oi pe munte pentru Băsescu şi cum îi făceai chip cioplit din gheaţă Elenei Udrea numai ca să le intri pe sub piele?!?

Hai mai departe cu „oacaca!”, Gheorghe, că la asta te pricepi cel mai bine. Şi dezvăluie tu ce ai de dezvăluit, iar eu voi face la fel. Să vedem, care e mai laş şi fricos când vine vorba de adevăruri ce trebuie spuse.

Senator, Ioan Stan

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *