Senatorul PSD Ioan Stan: ”Vom depune moțiune de cenzură imediat ce guvernul refuză indexarea cu 40% a punctului de pensie de la data stabilită prin lege”

Senatorul Ioan Stan, președintele organizației județene PSD Suceava a anunțat intenția Partidului Social Democrat de a depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban,” imediat ce guvernul refuză indexarea cu 40% a punctului de pensie de la data stabilită prin lege”. De asemenea, în comunicatul transmis, parlamentarul social democrat  sucevean critică amânarea de către guvern a dublării alocației de stat pentru copii precum și activitatea Consiliului Județean Suceava.

Prezentăm comunicatul de presă transmi de senatorul PSD Ioan Stan:

Pe zi ce trece, guvernarea PNL se dovedește tot mai dezastruoasă pentru români. Este tot mai evident pentru oricine că actuala putere guvernează doar în folosul propriului partid și pentru interesele acoliților săi. Altfel nu putem explica de ce ministrul Muncii afirmă că este posibilă o creștere de numai 10% a pensiilor din toamnă,  când legea spune clar că acestea trebuie mărite cu 40% de la 1 septembrie. Știm că pentru liberali respectarea legii este opțională, dar nu poți să te joci cu viața pensionarilor mai cu seamă când te lauzi că ai creștere economică. Oricum, în acest sens mesajul nostru este tranșant și vom depune moțiune de cenzură imediat ce guvernul refuză indexarea cu 40% a punctului de pensie de la data stabilită prin lege.

Totodată, astăzi, 1 iunie, ar fi trebuit ca alocațiile copiilor să fie dublate de guvernul PNL datorită legii impuse de PSD la începutul anului. Dar pentru că minorii nu reprezintă un bazin electoral, această mărire a fost amânată pentru 1 august și nici atunci, având în vedere politicile liberale, nu credem că va fi pusă în practică. În acelaşi timp, ştim cu toţii că în 7 luni de guvernare, guvernul PNL şi ministrul Cîţu s-au împrumutat cu 84 de miliarde de lei, mai mult decât toate împrumuturile pe care le-a făcut guvernul PSD în 3 ani de zile. Este inadmisibil să spui că nu ai bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor sau pentru creşterea pensiilor în condiţiile în care aceşti aproximativ 17 miliarde de euro nu au o destinaţie precisă și nici nu există vreo comunicare a Ministerului Finanţelor care să ne spună ce s-a întâmplat cu respectivii bani.

Din păcate vedem același trend și la nivelul județului Suceava, unde cei aflați la conducerea Consiliului Județean prezintă publicului o grămadă de proiecte fără viitor, sau se axează pe diverse dezinformări care au rolul de a distrage atenția publică de la cei peste 200 de morți de Covid 19, datorați în bună parte și felului în care a fost administrat județul de la începutul epidemiei. Din păcate toate acestea fac parte dintr-un amplu exercițiu demagogic, care prinde la tot mai puține persoane, în contextul în care sucevenii s-au săturat de promisiuni și vor să vadă rezultatele a 4 ani de de adminstrație județeană liberală. Dar pentru că acestea nu există, fiecare face ce poate. Iar liberalii pot să facă numai promisiuni electorale.

Senator, Ioan Stan

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *