Senatorul PSD Ioan Stan:”Din cauza guvernării iresponsabile a liberalilor, agricultura românească se află într-o situaţie dezastruoasă”

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan a transmis un comunicat de presă în care arată că, din cauza guvernării iresponsabile a liberalilor, agricultura românească se află într-o situaţie dezastruoasă. În plus, senatorul social democrat consideră că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vorbește despre proiectul  „Dezvoltarea infrastructurii de apa și apă uzată din Județul Suceava în perioada 2014 – 2020” ca și cum ar fi o realizare proprie, ceea ce nu este cazul.

Prezentăm mai jos conținutul comunicatului de presă transmis:

 Actualul ministru al agriculturii este vinovat de blocarea principalelor obiective de investiţii publice în domeniul agriculturii, în domeniul irigaţiilor, combaterii grindinii şi stimulării precipitaţiilor. Menționăm că în prezent sumele necesare derulării investiţiilor nu au fost prevăzute în bugetul de stat pentru anul în curs. Luând în considere acestea dar și declarațiile celor trei organizaţii mondiale de specialitate – Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Organizaţia Mondială a Comerţului şi FAO – care atenţionează că după pandemie este posibil sa ne confruntăm cu o lipsă a hranei, Senatul României a votat zilele trecute moțiunea simplă impotriva ministrului agriculturii, considerând că este timpul ca guvernarea liberală să se trezească și să acorde acestui domeniu atenția cuvenită având în vedere importanța lui pentru binele țării. Pentru că nu înțelege importanța misiunii sale și nici a ministerului pe care îl conduce, ministrul Oros trebuie demis. Considerăm că a trecut vremea vorbelor, este timpul pentru fapte, ca să evităm o nouă criză, de data aceasta alimentară.

Și pentru că tot discutăm despre vorbe și mai puțin despre fapte, în cursul zilei de ieri l-am văzut pe președintele Consiliului Județean vorbind despre proiectul  „Dezvoltarea infrastructurii de apa și apă uzată din Județul Suceava în perioada 2014 – 2020” ca și cum ar fi o realizare proprie.  Înțelegem că dumnealui se află într-o continuă campanie electorală și că încearcă cu disperare să-și refacă imaginea distrusă de felul în care a gestionat epidemia de Covid-19 la nivelul județului, dar asta nu-i oferă dreptul de a se lăuda cu munca altora. Pentru că el uită în mod voit să specifice că acest proiect, cu adevărat important pentru județ, nu este o realizare a domniei sale, nici a Consiliului Județean Suceava, ci a ACET-ului în colaborare cu AJAC, aceste două entități fiind cele care au muncit pentru obținerea finanțării respective. De altfel, Consiliul Județean Suceava nici măcar nu are în patrimoniu rețele de apă, stații de epurare, etc., dar se vede treaba că în opinia sa, alegătorii nu trebuie să cunoască aceste „amănunte”.

Tot ieri, același personaj aducea în atenția publică faptul că sunt continuate demersurile în ceea ce privește înființarea unui centru de tineret și tabără școlară la Bucșoaia, Frasin. Suntem convinși că această inițiativă nu este altceva decât un alt tertip electoral, care nu va avea nicio finalitate practică, înscriindu-se în lista de elucubrații cu care ne-a învățat deja președintele Consiliului Județean Suceava, ca aeroportul de la Floreni, autostrăzile cu tuneluri prin munți, spitalul de copii, ș.a.m.d. Având în vedere experiența sa politică ne-am fi aștepta să știe că locuitorii județului Suceava nu mai umblă după fantasmagorii, ci așteaptă să le fie rezolvate problemele reale, practice, cu care se confruntă zi de zi. Doar că în ultima vreme realitatea îl sperie pe președintele Consiliului Județean Suceava, deoarece aceasta îi demonstrează în mod repetat că nu este nici pe departe profesionistul în care a pozat ani de zile. Din acest motiv o evită, fie lăudându-se cu realizările altora, fie prezentând proiecte care nu se vor materializa niciodată, sperând ca aceste tactici manipulatorii să-i aducă noi adepți. Nu este cazul!

Senator, Ioan Stan

Please follow and like us:

One thought on “Senatorul PSD Ioan Stan:”Din cauza guvernării iresponsabile a liberalilor, agricultura românească se află într-o situaţie dezastruoasă”

  • 22 mai 2020 la 15:45
    Legătură permanentă

    Sa spuna acest hot nevindecabil, mincinos, semi-analfabet (cu diplome luate pe bani, copiat, plagiat, ca si 99% din membrii de partid, inclusiv de la „tineret”) si deturnator de fonduri publice, cam câte ferme a devalizat, bagat în faliment si distrus, în tot judetul Suceava?! Mai nou, se pretinde priceput la agricultura, când de fapt, el a fost primul ce-a distrus-o iremediabil, dupa 1989, cu de-alde Mârza, Flutur si câti altii, ce s-au îngrasat ca porcii, pe necazul oamenilor si din distrugerea muncii lor de-o viata! Atât sa aiba grija Dumnezeu de ei, si de la FSN, PDSR, PD, PSD, PNL si toate partidele, cât au avut ei grija, sa îngroape oamenii de vii, în saracie, coruptie, hotie, teama, suferinta si umilinta! Mânca-le-ar judetul coliva!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.