Senatorul Virginel Iordache face clarificări în cazul ”elicopterul”

Un comunicat de presă transmis de senatorul sucevean Virginel Iordache, prin biroul de presă al cabinetului parlamentar, oferă detalii privind cazul în care numele parlamentarului sucevean a fost  invocat.  Au fost dezbateri în mass media legate de oportunitatea transportării cu elicopterul a lui Virginel Iordache de la Spitalul Județean Suceava, la Spitalul ”Matei Balș” din București.

Prezentăm în cele ce urmează comunicatul de presă transmis:

”​Din considerente lesne de înțeles pentru cititori, din dorința de a lămuri odată pentru totdeauna situația creată artificial în jurul senatorului Virginel Iordache și mai ales pentru a informa în mod corect și onest cetățenii, facem următoarele precizări:
– Senatorul Virginel Iordache a fost externat, în stare ameliorată, din Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, joi 06.06.2019, cu diagnosticul de „Hipotensiune pe fond de endocardită pe valvă mitrală nativă reumatismală Coxiella Burnetii”, la care se adaugă și alte afecțiuni, care pot fi vizualizate pe biletul de externare atașat prezentului comunicat. Endocardita valvulară a fost determinată de bacteria Coxiella Burnetii, o bacterie intracelulară Gram negativă. Agresivitatea acestei bacterii s-a suprapus peste artrita reumatoidă de care suferea senatorul, de aici probabil și complicațiile ulterioare;
– Diagnosticul cu care a fost externat senatorul nu are nicio legătură cu diagnosticele care au fost vehiculate în mass-media. În urma investigațiilor efectuate, senatorul Virginel Iordache nu reprezintă sursă de contaminare a celor din jur, dar tratamentul cu antibiotice trebuie să continue pe o durată de 18 luni de la data externării, cu control cardiologic lunar, analize ale sângelui, precum și efectuarea de eco-cord transesofagian;
– În ceea ce privește modul în care a fost informată opinia publică, senatorul Virginel Iordache își exprimă regretul: pe de o parte față de minciunile, jignirile și reaua credință aduse de unele publicații, iar pe de altă parte dezaprobă modul în care o parte din politicieni au dezvoltat subiectul.

În încheiere, senatorul Virginel Iordache dorește să mulțumească doamnei conferențiar doctor Anca Streinu-Cercel, personalului medical din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, iar pe de altă parte medicilor și personalului medical din cadrul Spitalului Județean “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, pentru modul exemplar în care s-au implicat în rezolvarea problemelor de sănătate.

Please follow and like us:

One thought on “Senatorul Virginel Iordache face clarificări în cazul ”elicopterul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *