Senatul a aprobat tacit un proiect de lege iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale. ” Este o victorie uriaşă a PMP şi a normalităţii”, apreciază liderul PMP județean Marian Andronache, viceprimar al municipiului reședință de județ

Marian Andronache, președinte al organizației județene a Partidului Mișcarea Populară(PMP) Suceava a transmis că Senatul a aprobat tacit un proiect de lege iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale.

El a arătat că reglementările privind pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor, precum şi cea a Avocatului Poporului, dar şi cele privind pensiile de serviciu ale anumitor categorii profesionale, precum diplomaţi, funcţionarilor publici parlamentari sau personalului Curţii de Conturi, au fost abrogate printr-un proiect de lege adoptat tacit de senatori.

 ” Este o victorie uriaşă a PMP şi a normalităţii – pensiile speciale reprezintă furt din bani publici. Orice pensie care nu se bazează pe contributivitate, ci pe cârdăşii cu politicienii, trebuie să dispară.

Este anormal ca, după 45 de ani de muncă, să fie pensionari care primesc 700 – 800 de lei, pe când cei favorizaţi ajung să primească şi 35.000 de lei pe lună (de 50 de ori mai mult).

Dacă legea ar fi adoptată astăzi, s-ar anula aproximativ 9.200 de pensii speciale;

9.184 de beneficiari de pensii speciale, în creştere uşoară, dar constantă; 816 foşti parlamentari care  primesc o pensie medie de 4.282 de lei;  3.629 de foşti magistraţi care primesc o pensie medie de 17.537 de lei lunar;  858 de foşti diplomaţi careprimesc o pensie medie de 5.480 de lei lunar; pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi care s-a acordat unui număr de 606 persoane, media fiind de 7.640 de lei; 1.814 pensionari din postura de personal auxiliar de specialitate al instantelor judecătoresti și al Parchetelor au câştigat în medie câte 4.024 de lei

Marian Andronache a anunțat că PMP este singurul partid care susţine anularea tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor acordate veteranilor de război.

În opinia PMP, pensiile speciale sunt furt din bani publici, pentru că ele nu sunt calculate conform principiului contributivităţii, fiind rezultatul unor înţelegeri nefireşti.

Anularea pensiilor speciale ar fi un prim pas absolut crucial în reechilibrarea balanţei Bugetului Asigurărilor Sociale.
 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *