Senzualitatea și sensibilitatea feminină – tematica unei expoziții de pictură a Adinei Cimpoeș, găzduită în această vară la Galeria Zamca
În perioada 27 iunie – 27 iulie 2022, Galeria Zamca își deschide porțile publicului larg cu o nouă expoziție de pictură, intitulată sugestiv “Introspecții”. Punând cu precădere accentul pe senzualitatea și sensibilitatea naturală feminină, lucrările Adinei Cimpoeș ajung pentru prima dată la Suceava, fiind expuse în luna martie la Casa de Cultura ”Platon Pardău” din Vatra Dornei.
Vernisajul expoziției a avut loc marți, 28 iunie, prilej pentru care participanții au fost invitați la dialog deschis cu artista și s-au bucurat concomitent de un moment literar – lansarea cărții “Copacul ușă”, semnată Elena Varzari. Volumul reprezintă o colecție de poeme scrise de-a lungul vieții și publicate cu sprijinul tânărului Mihai Varzari, băiatul autoarei, pasionat de grafică digitală. Delia Leizeriuc, critic de artă prezent la eveniment, arată că poeta “a crestat în versuri aerul maternității [..] și trăiește viața prin ochii copilului, în timp ce poezia scoate în evidență așteptarea în tăcere a femeii care știe că universul are propriile legi prin care bărbatul este adus lângă femeia lui”.
Expoziția este organizată de Asociația Institutul Bucovina – reprezentată de președintele Petru-Vasile Gafiuc, prezent de asemenea la eveniment, Academia Pim – prim maestrul caricaturist Mihai Pânzaru-Pim și Ministerul Culturii – Direcția Județeană pentru Cultură Suceava. Aceasta este accesibilă în mod gratuit, până miercuri, 27 iulie, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. Galeria Zamca se află în incinta sediului Asociației Institutul Bucovina, din strada Zamcei, numărul 17 (în spate la LIDL Mărășești).
Pentru mai multe informații legate de expoziție, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org. De asemenea, vă invităm să vizitaţi pagina noastră de Facebook: http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org, unde veți descoperi cele mai recente activități.