Sesiune solemnă dedicată celebrării a ”100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România” la Muzeul Bucovinei. Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop și membri marcanți ai Academiei prezenți la eveniment

Sesiune solemnă dedicată celebrării a ”100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România”, susținută vineri, 16 noiembrie 2018, începând cu ora 11, la Muzeul Bucovinei.
Evenimentul, care se desfășoară sub egida Academiei Române, a Consiliului Județean Suceava, a Muzeului Bucovinei și a Universității ”Ștefan cel Mare” , deosebit ca însemnătate istorică și încărcătură emoțională, va avea loc la Muzeul de Istorie Suceava, lucrările fiind deschise de academicianul Ioan Aurel Pop – președintele Academiei Române.
În comunicatul publicat de Muzeul Bucovinei pe pagina oficială de facebook se menționează că ”vineri, președintele și mai mulți membri ai Academiei Române vor fi prezenți la Muzeul Bucovinei pentru a celebra 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România”.

Cuvântul de întâmpinare va fi adresat de dr. Constantin-Emil Ursu, directorul general al Muzeului Bucovinei, iar Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, va rosti un cuvânt de salut.

În cadrul evenimentului vor susține prelegeri: academician Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, prof. Alexandrina Cernov, Universitatea din Cernăuți și scriitorul Vasile Tărâţeanu, ambii membri de onoare ai Academiei Române și fondatori ai Societății pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu“ din Cernăuți. De la Chișinău va fi prezent academicianul Viorel Prisăcaru, membru al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Va lua, de asemenea, cuvântul prof.univ.dr. Ştefan Purici, prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava.

La eveniment va fi prezentă și o delegație de 12 persoane de la Cernăuți.

Please follow and like us:

One thought on “Sesiune solemnă dedicată celebrării a ”100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România” la Muzeul Bucovinei. Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop și membri marcanți ai Academiei prezenți la eveniment

  • 13 noiembrie 2018 la 14:42
    Permalink

    Cu sigurantă că este vorba de ”membri” (cu un singur i, pentru ca nu vin chiar toți cei ”marcați”!) si am bănuiala că în discuție sunt cei ”marcanți”, pentru că n-am auzit ca cei cu profesia dlui Flutur sa fi ”marcat” și ceva academicieni. Afara de eventualitatea ca dl Ursu a facut asa ceva. Cum a procedat, să zicem, cu spada pe care amarcat-o cu semnul de ”soră” ca să o prezinte drept a lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Dar nu cred. In rest e de bine. Chiar daca nu e usor de inteles de ce ar fi vorba de o ”sesiune solemnă”.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *