Severin Tcaciuc, caz închis. A fost pus în libertate de judecătorii români după ce a fost extrădat din Marea Britanie, nu mai are nici un proces penal în instanță, după aproape 20 de ani

Pentru sucevenii mai tineri, subiectul Severin Tcaciuc, nu mai înseamnă mare lucru. Pentru cei mai în vârstă, Severin Tcaciuc a reprezentat o dovadă despre cum trebuie sau nu trebuie să se facă afacerile.

Omul de afaceri Severin Tcaciuc era atipic chiar și acum două decenii. În ultimii 20 de ani a fost pe rând ridicat în slăvi, detronat din statutul de preferat al politicienilor de la începutul anilor 2000, i-au fost anchetate toate afacerile sale, a fost arestat în vila de vacanță a unui avocat, a fost  judecat, condamnat, a fugit din țară, a fost prins, întemnițat, pus în libertate, repus în urmărire internațională, arestat la Londra pentru a fi extrădat în România, unde mai avea de ispășit un rest de pedeapsă. Bun afacerist din cabinetul său de la Viena, Severin Tcaciuc a fost prins din nou în vara acestuia an pe la Londra, unde plecase cu afaceri, uitând că este urmărit internațional pentru infracțiunile economice săvârșite acum două decenii și pentru care instanțele românești se propunțaseră în ceea ce privește cu pedepse privative de libertate.

 

În mass-media locală, pe 19 septembrire era anunțată posibilitatea ca în zilele următoare, Severin Tcaciuc, după ce a fost arestat în Marea Britanie, să fie pus în libertate. Numai că acest lucru se produsese deja,  cu două zile înainte.

 

Iată cum sună textul transmis de avocatul lui Severin Tcaciuc, Dragoș Petru Cremene:

”Prin sentința penală nr. 2249, pronunțată de Judecătoria Sectorului 5, în dosarul nr. 19147/302/2019, având ca obiect, contestația la executare, s-a admis cererea formulată de d-nul Tcaciuc Severin, acesta fiind pus în libertate, din Penitenciarul Rahova, în data de 17.09.2019. D-nul Tcaciuc Severin a fost încarcerat în 09.08.2019, de autoritățile britanice și predat ulterior autorităților române, în vederea executării mandatului pedepsei închisorii nr. 162/2016, emis de Judecătoria Suceava, pentru o pedeapsa de 4 ani închisoare. Acesta a fost cel din urmă mandat de executare emis față de domnia sa în urma lungului șir de procese ce au debutat în anul 2001. În prezent, față de domnul Tcaciuc Severin nu mai operează nicio pedeapsă ori restricție, toate procesele pornite față de domnia sa fiind definitiv soluționate” .

Foto: Adevărul.ro. Mulțumim.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *