Evenimente

Sezonul producerii de ”sfeclomicină” a demarat la Horodnic de Jos cu furatul sfeclei de pe ogoarele cultivate cu această rădăcinoasă

Pentru zona aceasta a țării, sfecla era cândva și pare să revină, una dintre principalele materii prime pentru producerea rachiului. Rachiului de sfeclă i se spunea și i se spune și acum ”sfeclomicină”. Sfecla se mai folosea pentru producerea de zahăr dar și pentru furajarea animalelor. Pentru că fabrica de zahăr de la Bucecea a devenit morman de fiare vechi în urma marilor privatizări de acum 20 de ani iar fermierii nu prea mai sunt atrași de creșterea animalelor, cea mai importantă destinație pentru această generoasă rădăcinoasă a rămas producerea mirositoarei ”sfeclomicine”. Dar ce pot face cultivatorii de sfeclă atunci când le este furată recolta? Anunță Poliția, desigur.

În ziua de 16.09.2019, ora 21.00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați de către un cultivator de sfeclă despre faptul că a surprins niște persoane în timp ce îi furau produse agricole de pe suprafața unui teren din extravilanul comunei Horodnic de Jos.

În urma cercetărilor s-a fost stabilit că în ziua respectivă, în jurul orei 20.30, persoana vătămată s-a deplasat la terenul în cauză unde a surprins 4 persoane în timp ce sustrăgeau sfeclă de pe suprafața terenului său și o încărcau într-o autoutilitară de culoare albă. Observându-l pe proprietar, autorii furtului s-au urcat în mașină și au plecat imediat astfel că, fiind întuneric, de la distanță, persoana vătămată nu a reușit să observe bine numărul de înmatriculare al autoutilitarei și nici nu a recunoscut vreuna dintre persoane.

Ulterior, persoana vătămată a constatat că de pe suprafața terenului i-a fost sustrasă o cantitate de circa 30 kg de sfeclă în valoare de aproximativ 40 lei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *