Mopan Suceava
Publicitate

Sfaturi pentru a alege gardul perfect

Alegerea tipului de gard, deși pare un lucru simplu, poate fi o treabă foarte complicată. Oamenii pot avea mari bătăi de cap dacă nu își fixează de la bun început niște criterii după care să se ghideze în alegerea lor.

În alegerea gardului perfect, indiferent că este vorba de garduri din lemn, gard jaluzea, din beton, piatră, tablă, fier forjat sau din cărămidă, trebuie să se țină cont de următoarele aspecte:

  • clima și locația;
  • obiectivul pe care îl va îndeplini gardul;
  • stilul de amenajare exterioară preferat;
  • costurile de achiziție și montaj;
  • reglementările urbanistice.

Clima și locația

Dacă locația în care se află casa este una umedă, cu un climat ploios, oamenii trebuie să se gândească bine la materialele pe care le vor alege. Spre exemplu, lemnul este mai susceptibil la deteriorare din cauza apei. Nu trebuie ales oțelul dacă locuința este amplasată în apropierea mării, deoarece acest material este vulnerabil la coroziune. Așadar, trebuie achiziționate materiale care nu ruginesc și rezistă la umiditate. 

Ce obiective trebuie să îndeplinească gardul?

Obiectivul principal pe care trebuie să îl îndeplinească gardul este cel de a oferi protecție. Copiii și animalele trebuie protejate în fața tuturor pericolelor: să nu se rănească, să nu fugă sau să nu se piardă. Gardul trebuie să ofere securitate, să împiedice străinii să intre pe proprietatea persoanelor, indiferent că este vorba de răuvoitori sau doar de copiii vecinului.

Totodată, trebuie să se țină cont și de criteriul estetic. Gardul are funcția de a separa proprietatea de restul spațiului, pentru a oferi intimitate. Oamenii trebuie să se simtă în largul lor atunci când se relaxează în curte, în zona piscinei. Însă, acest lucru nu înseamnă ca poate fi ales orice tip de gard, ci unul care să se potrivească cu stilul locuinței.

Stilul gardului – factor esențial

Atunci când se construiesc garduri se folosesc o mulțime de materiale. Cele din lemn sunt de multe ori asociate cu stilul rustic, cele din beton sau cărămidă pot duce la o limitare stilistică, iar gardurile din fier forjat cu prea multe ornamente pot duce cu gândul la un stil ușor învechit. Gardurile din lemn compozit pot îmbina toate elementele stilistice, deoarece aspectul lor natural este îmbinat cu toate celelalte materiale, producându-se astfel efecte vizuale deosebite. Cei care preferă un stil modern, actual, care asigură totodată și protecția vizuală necesară și care se potrivește oricărui decor, își pot îndrepta atenția către gardurile tip jaluzea.

Costurile de achiziție și montaj

Atunci când cineva își stabilește un buget, trebui să aibă în vedere costul sistemului, precum și cel al instalării. Este valabil și pentru cei care preferă să apeleze la profesioniști, dar și pentru cei care decid să monteze singuri gardul.

Dacă materialul mult dorit are un cost prea ridicat, atunci se pot căuta alternative mult mai ieftine. Însă, dacă va fi achiziționat cel mai ieftin gard, făcându-se rabat de la calitate, există șanse mari ca pe termen lung să apară cheltuieli mai mari cu reparațiile, întreținerea sau înlocuirea gardului.

Reglementările urbanisitice

Dacă beneficiarul locuiește într-o zonă reglementată, este probabil ca autoritățile locale să aibă anumite condiții cu privire la criteriile pe care trebuie să le îndeplinească gardul. De obicei, Primăria poate impune standardele referitoare la materialele pentru gard, culorile și înălțimea acestuia.

Ținând cont de toate aceste aspecte, oricine poate alege gardul perfect pentru locuința sa, care va răspunde tuturor exigențelor, atât din punct de vedere practic, cât și estetic.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *