”ȘI PĂPUȘILE POARTĂ IE!” – 360 de păpuși în costume tradiționale expuse la Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean invită publicul la o expoziție de excepţie, ŞI PĂPUŞILE POARTĂ IE, marca Muzeul Naţional al Bucovinei şi Asociaţia „Muzeul Jucăriilor” din Bucureşti.

Casa Ostra din Muzeul Satului Bucovinean va găzdui, pe perioada verii, nu mai puțin de 367 de păpuși, toate dichisite în costume tradiționale specifice zonelor pe care le reprezintă.

”Chiar dacă anul acesta ne determină să trăim altfel, muzeul a pregătit acest eveniment special pentru public, aşa cum o face în fiecare an, pe 24 iunie, de Ziua Universală a IEI și de Sânziene. Cu atât mai mult, cu cât Suceava e în zi de aleasă sărbătoare”, transmit organizatorii.

Aceștia au precizat că pasionații colecționari, Cristian și Mihail Dumitru, reprezentanții Asociaţiei „Muzeul Jucăriilor”, care au pus la dispoziție prețioasele exemplare, au adunat păpuși din toată lumea. Astfel, publicul are ocazia să vadă exemplare minunate de păpuşi îmbrăcate în port popular sau vestimentație specifică zonelor de provenienţă, din România, Rusia, Italia, Germania, Polonia, Japonia, India, de peste mări și țări, toate dichisite, numai bune să vă încânte ochiul și sufletul!

Expoziția va fi accesibilă publicului începând cu data de 24 iunie 2020, de marți până duminică, de la ora 10 până la ora 6 seara, în intervalul orar de vizitare a Muzeului Satului Bucovinean.

Iată mesajul transmis de aceștia, ca invitație pentru cei doritori de relaxare într-un loc binecuvântat cu de toate: natură, aer liber, soare, ploi, tradiții, frumos:

 ”Dragi prieteni, de cum s-a ridicat aburul dimineții de pe satul bucovinean, ne-am apucat și am vorbit cu păpușile, le-am îndrumat care încotro să se așeze, și, iată, că toate sunt pregătite să vă primească în vizită.

 Așa că de mâine, de la ora 10,  vă așteptăm la căsuța păpușilor!

Și nu uitați că mâine marcăm Ziua Universală a IEI dar și Sânzienele. Dacă vă face plăcere, luați-vă și IA pe voi ca să ne facem ceva poze împreună, să arătăm lumii cât de frumoși sunt sucevenii!

 Iată că ne-am vorbit din nou, Muzeul Național al Bucovinei și Asociația ”Muzeul Jucăriilor” București, prieteni de nădejde ai noștri, și am adus, spre deliciul tuturor, nu mai puțin de 367 de păpuși, toate dichisite în costume tradiționale zonelor pe care le reprezintă.

Iar pasionații colecționari, Cristian și Mihail Dumitru, care ne-au pus la dispoziție prețioasele exemplare, au adunat păpuși din toată lumea. Așa că o să vedeți ce nu ați mai văzut nicicând. Minuni de păpuși, care din România, Rusia, Italia, Germania, Polonia, Japonia, India, de peste mări și țări, toate dichisite, numai bune să vă încânte ochiul și sufletul!

 Așadar, cu mic, cu mare, vă așteptăm la casa Ostra din Muzeul Satului Bucovinean, locul unde vor ”locui” o bună bucată de timp sutele de exponate, să vă pierdeți printre exponate și povești!

 Organizatorii au luat toate măsurile ca normele sanitare şi de distanţare să fie respectate, astfel încât vizita dumneavoastră să fie una în siguranţă şi cu adevărat relaxantă!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *