Siguranță și vigilență. Asigurări responsabile pentru sărbătorile pascale transmise de polițiștii și jandarmii suceveni, prin vocea prefectului Mirela Adomnicăi

Un raport consistent a fost pus la dispoziția prefectului județului Suceava, Mirela Adomnicăi de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Adrian Buga  și care a fost prezentat, în bună parte, în conferința de presă de astăzi de către prefect. Tema conferinței de presă a fost felul în care structurile deconcentrate din județ cu responsabilități în domeniu, s-au pregătit pentru a preîntâmpina incidente în zilele de sărbătoare ce vor urma. Este vorba despre sărbătorile religioase pascale dar și cele laice, din zilele de 1 și 2 mai.

Comisarul șef Adrian Buga, șeful IPJ Suceava, a profitat de prilej și a oferit amănunte interesante în raportul solicitat de Instituția Prefectului, despre cazuri aflate în lucru și pe care le vom trata separat.

Prefectul Mirela Adomnicăi a punctat interesul special care trebuie să fie acordat în zilele care urmează bunei gestionări a traficului rutier de pe drumurile din județ, structurile de poliție rutieră fiind în principal mobilizate. Dar nu numai în această direcție pentru că, pe baza analizei privind riscurile ce pot afecta climatul de ordine publică, vor fi intensificate măsurile specifice de ordine publică în locurile aglomerate (zona gărilor, zona aerogării, pieţe, târguri, oboare, locuri de campare sau picnic etc.).

În perioada următoare se vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile şi pe mijloace de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă de persoane, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare, în special pe cele care circulă spre şi dinspre zonele staţiunilor turistice.

Se va face dimensionarea corespunzătoare a dispozitivelor de siguranţă publică constituite la nivelul subunităţilor I.P.J. Suceava, acordându-se atenţie în mod special locurilor cu fluenţă mare de public, în care urmează a se desfăşura slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement etc., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Se are în vedere analizarea permanentă a situaţiei operative şi, în funcţie de evoluţia acesteia, se va dispune suplimentarea ori instituirea de noi dispozitive pentru menţinerea ordinii publice în zona de desfăşurare a manifestărilor publice, precum şi în celelalte locuri evaluate cu risc public.

Se vor intensifica activitățile specifice de prevenire şi combatere a infracţiunilor cu violenţă şi a oricăror acţiuni de natură să împiedice desfăşurarea normală a manifestărilor specifice acestor sărbători. 

Se are în vedere acordarea asistenţei tehnice de specialitate agenţilor economici, societăţilor comerciale şi turistice, în domeniul organizării şi funcţionării sistemelor de pază şi alarmare, transportului şi depozitării bunurilor/valorilor şi verificarea modului în care se execută paza la obiective, care vor fi incluse în intinerariile de patrulare, în special la cele unde se colectează şi transportă valori monetare (hipermarketuri, bănci, societăţi comerciale etc.), în scopul prevenirii producerii unor evenimente negative; intensificarea activităţilor specifice pe linia prevenirii furturilor de animale, îndeosebi în mediul rural; executarea de activităţi specifice pentru depistarea persoanelor urmărite şi punerea în executare a mandatelor de arestare preventivă ori de executare a pedepsei închisorii; desfăşurarea de activităţi în colaborare cu structurile de ordine publică şi poliţie rutieră, în vederea prevenirii şi combaterii furturilor de şi din auto, a faptelor de cerşetorie, vagabondaj, prostituţie-proxenetism şi asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Muncă multă pentru polițiștii suceveni. Probabil de aceea raportarea obiectivelor pentru aceste zile a fost făcută în scris, prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi fiind cea care prezentat parte din consistenta informare transmisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava.

Trebuie menționat și faptul că jandarmii suceveni sunt de asemenea pregătiți pentru a asigura climatul de liniște specific sărbătorilor ce vor veni, în toate cele peste 30 de parohii din județul Suceava unde au fost solicitați să fie prezenți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *