Silvicultorul sucevean Vasile Vlăișan din Vicovu de Jos, pădurar la OS Falcău, locul II la tenis de masă, la Competiția sportivă internațională ”Cupa Federația Silva”

Respectatul silvicultor din comuna Vicovu de Jos, pădurar la Ocolul Silvic Falcău din cadrul Direcției Silvice Suceava, Vasile Vlăișan (de pe Remezău, pentru cei care nu cunosc acest detaliu), a obținut la sfârșitul acestei săptămâni premiul II la concursul internațional de tenis de masă organizată în cadrul Competiției sportive internaționale ”Cupa Federația Silva”. Pentru primii clasați la fiecare probă sportivă au fost acordate diplome și trofeul ”Cupa Federația Silva”.

 Competiția a fost organizată de Federația  Sindicatelor din Silvicultură Silva, la Băile Felix, în cadrul Manifestărilor Internaționale ale Silvicultorilor.

Vasile Vlăișan este bine cunoscut în mediul silvicultorilor suceveni și nu numai ca un veritabil promotor al tenisului de masă, câștigând de mai multe ori, de-a lungul anilor concursuri de acest fel, la nivelul Direcției Silvice Suceava dar și la nivel național. Altminteri, ”Vlaiș” cum este alintat de sumedenia lui de prieteni, oamenii ai pădurii dar nu numai, este un pădurar dedicat muncii sale, care poate fi dat oricând ca bun exemplu și pentru acest lucru. Dar nu suntem noi cei în măsură să-i lăudăm meritele de silvicultor, au grijă șefii lui de la Direcția Silvică Suceava de acest lucru.

Vasile Vlăișan, acum trecut trecut puțin peste 50 de ani, ca vârstă în buletin, a fost, ani în șir, portarul minune al echipei de fotbal de la Vicovu de Jos dar și la echipa Metalul Brad din Putna pe la sfârșitul anilor 80, începutul anilor 90. Iar sportul, cum vedem din rarele postări ale sale pe facebook, este o îndeletnicire de familie. Felicitări!

Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva, organizație reprezentativă pentru sectorul silvic din România, având în prezent peste 15.000 membri care lucrează nemijlocit în activitatea de administrare a pădurilor, a organizat în perioada 12 -13 septembrie 2019, la Băile Felix, în parteneriat cu Confederația Consilva și Sindicatul Silvicultorilor Oradea, Manifestările Internaționale ale Silvicultorilor.
La eveniment au confirmat participarea peste 400 de silvicultori din România, Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina și Spania.

Au participat membri ai Parlamentului Romaniei, conducerea Ministerului Apelor și Pădurilor, conducerea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, reprezentați ai unor organizații sindicale și profesionale partenere (Confederația Sindicală Națională Meridian, Confederația Consilva, Asociația Inginerilor Silvici ”Progresul Silvic”, Asociația Forestierilor din Romania – ASFOR, Asociația Administratorilor de Păduri, PEFC România, etc.) și reprezentanți ai Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universității Transilvania din Brașov și ai Facultății de Silvicultură din cadrul Universității ”Stefan cel Mare” din Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *