SIMFONII DE TOAMNĂ, A VII-A EDIȚIE, RECORD DE SPECTATORI, RECORD DE DONAȚII, SPECTACOL REGAL OFERIT DE CLUBUL ROTARY SUCEAVA-BUCOVINA

8.000 de spectatori au asistat la cea de-a VII-a ediție a Regalului ”Simfonii de toamnă”, organizat pe esplanada din fața Casei de Cultură Suceava, acum două zile. Cifra a fost estimată în baza imaginilor oferite de o dronă care a circulat conștiincios pe deasupra capetelor spectatorilor. Drona a văzut cum toate scaunele așezate pe esplanadă au fost ocupate iar alți aproximativ 2000 de spectatori au privit magistralul spectacol de muzică și artă clasică de pe terasele din jur, de pe treptele Casei de Cultură unde funcționează de ani buni o importantă afacere gen restaurant – bar- terasă, de la balcoanele blocurilor din împrejurimi, de pe băncile parcului din apropiere.
S-a văzut astfel cum, atunci când distinsa doamnă de pe scenă a anunțat că zeci de voluntari vor relaționa cu publicul ocupant măcar al scaunelor puse la dispoziție de Clubul Rotary, vor porni la drum pentru a primi în urnele lor cilindrice donații rezonabile pentru două cauze umanitare, sute de spectatori au pornit brusc în direcție opusă, căutând să găsească cât mai rapid o ieșire din perimetrul devenit de-acum un veritabil țarc, ce nu le mai era încăpător.

Spre satisfacția acestora, organizatorii celei de-a VII-a ediție a ”Simfoniilor de toamnă” de la Suceava, vorbim despre membrii Clubului Rotary Suceava-Bucovina, au anunțat că și în formație ”restrânsă”, după plecare intempestivă a spectatorilor pauperi, s-a adunat în urnele purtate de energicii voluntari peste 11.000 de euro, cu aproape 3.000 de euro mai mult decât la ediția de anul trecut.

În rest, repovestim lucruri pe care sucevenii le cunosc deja: Artiștii Operei Române din Iași au oferit un regal clasic magistral. Zeci de părinți suceveni au decis să asiste la acest impozant eveniment aducând cu ei copilași de 2-3-4 ani cărora doar la simfonii nu le era capul. Zeci de persoane doritoare să participe la eveniment, după modelul clasic ”la bulivar birjar!” au umplut joi seară mijloacele de transport în comun din municipiul reședință de județ cu ultimele apeluri gen n-ai o invitație în plus, unde ești, autobuzele merg precum melcul, ține-mi loc.
Locuri au fost pentru toată lumea. Mai puțin pentru copiii din zona centrală care știu că esplanada pietonală din fața Casei de Cultură le aparține. Ei sunt cei care, în toată vacanța de vară dar și după începerea școlii își dau întâlnire după amiază la partide lungi de trotinetism, biciclism ori skateboard-ism iar blocarea pistelor de către adulții iubitori de muzică clasică în seara zilei de joi a fost considerat de către ei o veritabilă impietate și ca urmare au vociferat ceasuri întregi în spatele ultimelor rânduri ale spectatorilor de pe scaune.

Dar să dăm copiilor ce este a lor, maturilor ce le este de trebuință și să acceptăm că anul acesta chiar și vremea a ținut cu organizatorii, astfel încât spectaculoasele spectacole cu laser dar și focurile de artificii care au încheiat Regalul ”Simfonii de toamnă” ediția a VII-a, vor rămâne pentru mulți ani de acum încolo în memoria spectatorilor donatori sau nu, a copiilor participanți fără voie la un eveniment cultural de excepție, precum și a colegilor de breaslă care s-au grăbit să posteze fotografii cu ”mizeria lăsată în urmă de spectatorii Rapsodiilor de toamnă de la Suceava”.
Vineri dimineață, pe la ora 8.00, esplanada era curățată, scaunele ridicate, rămăsese doar scena încă nedemontată. Drept urmare, vorba clasicului Caragiale: ”Rezon!”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *