”Singur acasă”, varianta Rădăuți: Copil de 5 ani dat dispărut, găsit dormind fără griji pe bancheta din spate a mașinii părinților

Un băiețel de 5 ani din Rădăuți s-a strecurat și a adormit apoi în mașina părinților fără să fie văzut de ei. Aceștia, cu sprijinul polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră, pompierilor, voluntarilor, chiar și un câine de urmă, s-au dat de ceasul morții să îl găsească. Copilul a fost trezit de zgomotul din jur, abia după ce polițiștii cu câinele i-au dat de urmă, găsindu-l dormind liniști pe bancheta din spate a mașinii.

 

Joi seară, după ora ora 20.00, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost alertată prin 112 de către o mămică din comuna Frătăuții Vechi, despre faptul că fiul său, în vârstă  de 5 ani, a dispărut de acasă.

La nivelul poliției municipale Rădăuți s-au constituit de îndată opt echipe de căutare cu 20 de polițiști, sprijinite de efective din cadrul jandarmeriei, poliției de frontieră și ISU, precum și voluntari. Pentru căutarea micuțului a fost adus și un câine de urmă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți.

În jurul orelor 22.20, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au găsit băiețelul în mașina tatălui său, pe bancheta din spate, mașină care era parcată pe malul râului Suceava, la o distanță de aproximativ 5-6 km de locuința sa. Mașina era încuiată, iar tatăl era plecat în lunca râului unde îl căuta pe fiul său. S-a luat legătura cu tatăl minorului care s-a prezentat la autoturism și care la vederea fiului său a rămas surprins de faptul că acesta era în mașină, deși el îl căuta împreună cu alți vecini de mai multe ore.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că la data de 30.07.2020, în jurul orelor 16.00, tatăl minorului a spălat autoturismul după care a lăsat portierele deschise pentru a se usca interiorul acestuia. În jurul orelor 19.00, copilul a auzit că tatăl său urmează să meargă până la un magazin din zonă pentru a face cumpărături, moment în care a profitat de neatenția părinților și a fugit afară și s-a ascuns între bancheta din spate și scaunele din față ale autoturismului, unde a adormit. El a dormit pe parcursul căutărilor în mașina părinților, fiind trezit de către agenții de poliție în momentul în care aceștia l-au identificat.

Minorul nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Băeițelul a fost dus la Spitalul Municipal Rădăuți unde s-a stabilit faptul că nu prezintă leziuni.

În cauză urmează a fi sesizată și D.G.A.S.P.C. Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *