Siretean de 20 de ani reținut după ce a pus pe jar polițiștii rutieri suceveni astă noapte. A fost urmărit cu focuri de armă zeci de kilometri pe drumurile județului, până a fost încătușat

Un tânăr de 20 de ani din Siret, a devenit în noapte de luni spre marți eroul șoselelor din județul Suceava, după ce a fost urmărit pe mai mulți zeci de kilometri de către polițiștii rutieri pe care nu numai că i-a ignorat ci i-a și sfidat prin comportamentul său la volan, a fost prins doar după ce polițiștii au tras focuri de armă iar tânărul a intrat cu mașina în șanț, la a Adâncata.

Pe la miezul nopții dintre zilele de luni și marti, 1-2 septembrie a.c., în jurul orelor 00.10, echipajul de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naționale, a observat un autoturism care se deplasa pe D.N. 2, pe raza localității Dărmănești, pe sensul de mers Suceava – Dărmănești, nerespectând regimul legal de viteză, ocazie cu care au procedat la efectuarea semnalelor de oprire a acestuia prin folosirea semnalelor acustice și luminoase moment în care un alt autoturism marca BMW 320 D, care circula pe aceeași direcție de mers cu autospeciala de poliție.

Șoferul a efectuat manevra de depășire neregulamentară a autospecialei în cauză, într-o zonă aflată sub acțiunea indicatorului rutier „Depășirea Interzisă” și a marcajului rutier longitudinal continuu simplu, rulând cu o viteză excesivă.

Polițiștii rutieri au plecat  în urmărirea autoturismului, efectuând semnale de oprire a acestuia însă șoferul nu s-a conformat, polițiștii plecând în urmărirea acestuia pe ruta Dărmănești – Suceava –Adâncata, timp în care autoturismul urmărit rula cu viteză excesivă și efectua manevre de depășire neregulamentare, punând în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

Pe parcursul urmăririi s-a dispus măsura instituirii mai multor filtre formate din lucrători din cadrul poliției rutiere/ordine publică, însă autovehiculul în cauză nu a respectat semnalele de oprir, forțând filtrele și reușind să-și continue deplasarea.

Ajuns în municipiul Suceava, șoferul automobilului urmărit a  efectuat un viraj la stânga într-o curbă periculoasă, părăsind partea carosabilă. În acest moment, patrula de poliție a vrut să blocheze autovehiculul , însă șoferul acestuia a efectuat manevra de mers înapoi intrând în coliziune cu partea stânga a autospecialei de poliție. Lucrătorii poliției rutiere au procedat la somarea prin folosirea armamentului din dotare, trăgând patru focuri în plan vertical.  urmărit și-a continuat deplasarea.

După încă un kilometru de urmărire,  autovehiculul nu a adaptat viteza de deplasare la efectuarea manevrei de viraj la stânga într-o curbă periculoasă, pierzând controlul asupra direcției de mers, părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu vegetația forestieră din vecinătatea D.N. 29A.

După impact,  conducătorul auto a părăsit mașina, luând-o la fugă prin pădure.  Patrula aflată în urmărirea sa, a reușit imobilizarea acestuia. Șoferul care a pus la treabă pe polițiști astă noapte  a fost identificat ca fiind Emanuel Costel H. , de 20 de ani, din orașul Siret.

Pe numele său a  fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere” și „vătămare corporală din culpă”, fiind dispusă și măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a tânărului din Siret.

Despre motivul care a stat la baza actului de curaj al șoferului de 20 de ani din Siret, care nu consumase anterior alcool sau alte substanțe care să îi afecteze psihicul, avânbd permis de conducerea valabil pentru categoria de autovehicul pe care o conducea, polițiștii încă fac anchetă.

Varianta cea mai probabilă este aceea că Emanuel Costel H. era un antemergător pentru un transport important de țigări de contrabandă. Faptul că în spatele său nu a fost depistat nici un alt mijloc de transport suspect, poate fi pus și pe seama faptului că eventualii transportatori ai unor mărfuri de contrabandă, fie acestea țigări sau altceva,  au fost avertizați de antemergătorul urmărit de poliție  și s-au pus la adăpost.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.