SISTEMUL DE AVERTIZARE A POPULAȚIEI ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ „RO-ALERT” TESTAT ȘI ÎN JUDEȚULUI SUCEAVA

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava a anunțat prin vocea purtătorului de cuvânt al unității, sublocotenent Alin Găleată, că începând de astăzi, 20 septembrie 2018, sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” va fi testat și la nivelul județului Suceava.
Astfel, în intervalul orar 17.00-19.00, a fost transmis un mesaj de testare către toate Unitățile Teritorial Administrative (UAT) conținute în geometria formată prin unirea următoarelor puncte: punctul aflat la intersecția județelor Suceava, Iași și Botoșani, respectiv punctul aflat la intersecția județelor Suceava, Bistrița-Năsăud și Maramureș.
Testarea sistemului va continua și în ziua de 26.09.2018, în intervalele 10.00-12.00 și 17.00-19.00, când vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localitățile din România.
Foarte important este, a transmis Alin Găleată, că accesând https://ro-alert.ro/ fiecare persoană interesată își poate configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor. Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *