Sistemul de încălzire a unității mobile de terapie intensivă Covid de la Spitalul Județean s-a defectat. Explicațiile oferite de managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea

Printr-un comunicat de presă transmis azi,  conducerea Spitalului județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou”, oferă clarificări privind incidentul de la sfârșitul săptămânii trecute, când la unitățile mobile de terapie intensivă pentru pacienții Covid, recent achiziționate și puse în funcțiune, s-a defectat sistemul de încălzire.   

”În cursul zile de sâmbătă, data de 21 noiembrie 2020. la instalaţia de încălzire a unității mobile a apărut o defecţiune tehnică, ceea ce a condus la scăderea temperaturii ambientale, fără a fi posibil, menţinerea unei temperaturi adecvate, constante deși în acest sens s-au căutat soluţii.

Conducerea unităţii sanitare s-a întrunit în şedinţă operativă  în regim de urgență ocazie în care a decis, pentru siguranţa pacienţilor, transferarea acestora în cadrul Secţiei de Boli Infecțioase şi iniţierea în regim de urgenţă a procedurilor de remediere a defecţiunii tehnice a instalaţiei de încălzire, sens în care au fost contactate structurile abilitate din cadrul C.O.S.U.

Urmare a demersurilor iniţiate de C.O.S.U. în data de 23. noiembrie 2020 reprezentantul firmei producătoare a fost prezent la faţa locului. Prin constatările efectuate ne-a asigurat că problemele tehnice identificate (de fabricaţie) urmează să fie remediate în cel mai scurt timp. Subliniem că, problemele tehnice, au fost preluate spre remediere de firma producătoare.

Pană la remedierea situaţiei, conducerea unităţii sanitare a decis să nu interneze pacienţi în cadrul unităţii mobile”, se arată în comunicatul de presă transmis și asumat de managerul Spitalului Județean Suceava, dr. Alexandru Calancea.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *