Situația Covid în județul Suceava, ultimul raport. Mesajul subprefectului Alexandru Salup

Prezentăm în cele de urmează ultimul raport transmis de Prefectura Suceava privind situația covid din județ. Acesta este însoțit și de un mesaj al subprefectului Alexandru Salup, prin care acesta își manifestă ”plăcerea” de a anunța că alte rapoarte de acest fel nu vor mai urma.

 Astăzi, 9 martie 2022, în județul Suceava sunt 205 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, în ultimele 24 de ore fiind declarate vindecate 52 persoane (52784 de la începutul pandemiei)

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 59 au 0 cazuri, 31 are un caz în evoluție, 17 au sub cinci cazuri în evoluție, 4 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție. Situația covid pentru fiecare localitate din județ este prezentată în harta și tabelul care însoțesc articolul.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 în spitalele din  județul Suceava este de 59 (din care 9 copii) iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19, internate, este de 14.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.

Subprefectul Alexandru Salup:

”Am avut astăzi plăcerea de a transmite către mass media ultimul comunicat de presă având ca subiect situația epidemiologică din județ, în contextul pandemiei de COVID -19.

Au trecut doi ani de când viețile noastre au fost zguduite de această pandemie….Doi ani în care fiecare dintre noi am fost încercați de sentimente de teamă, îngrijorare, compasiune, revoltă, indignare…. Doi ani în care mulți dintre noi am pierdut ființe dragi, rude sau prieteni, cărora li se cuvine pioasă amintire.

Am învățat ceva în acești ani? Să fim mai buni, să ajutăm când și cu ce putem? Să înțelegem că nu numai propria persoana contează? Eu cred că da!

După doi ani de pandemie, societatea românească este pusă în fața unor noi provocări, de altă natură. Îmi exprim convingerea că le vom depăși împreună, ca de fiecare dată!”

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *