Situația de la Sasca Mică, sub control, transmite DGASPC. Din cei 59 de angajați internați, 15 au fost externați fiind testați negativ. Nici un beneficiar spitalizat

DGASPC Suceava a comunicat ultimele informații cu privire la situația Centrului de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică.

Potrivit comunicatului de presă transmis, la acest moment, niciun beneficiar din centru, din cei testați pozitiv, nu se află în spital. O singură beneficiară care a fost internată în spital, fiind testată pozitiv, a fost externată, fiind retestată și diagnosticată negativ.

Situația celor 59 de angajați, care au fost internați în spital, în urma testării pozitive, a început să se îmbunătățească, 15 dintre ei, fiind deja  externați, fiind  testați  negativi.

-În cadrul centrului, atât beneficiarii cât și angajații sunt monitorizați zilnic de către medic și asistenții medicali, dimineața și seara, se notează temperatura în registre speciale, se verifică gradul de saturație, iar în acest moment putem spune că situația este stabilă, deoarece nu avem niciun beneficiar care să prezinte forme ușoare de febră sau tuse, saturația este bună, starea generală de sănătate, este echilibrată.

Cu toate acestea, regulile sunt respectate cu strictețe atât în ceea ce privește monitorizarea, igienizarea suprafețelor și locațiilor, spălarea cât mai des a mâinilor, purtarea echipamentului de protecție, separarea beneficiarilor negativi de cei pozitivi etc.

Atât coordonatorul, numit în această perioadă, a centrului cât și cei doi psihologi care sunt în această tură de 14 de zile de carantină, în cadrul centrului, ne-au comunicat că  starea emoțională a personalului este bună, deși purtarea echipamentului de protecție  este destul de dificilă.

În ceea ce priveștea starea emoțională a beneficiarilor, aceștia au fost puțin agitați atunci când s-a efectuat separarea celor pozitivi de cei negativi și transferul în alte camere și locații, însă în acest moment, starea lor este stabilă, pot ieși în curte, la aer și pentru plimbare, supravegheați, la anumite ore, fără a intra în contact cei pozitivi cu cei negativi, deși nu prezintă simptome nici unii, nici ceilalți.

Se reamintește faptul că au fost scoase pentru angajare, fără concurs,  posturi de specialiști, în special asistenți medicali și infirmieri, pentru a suplimenta numărul angajaților din CRRN Sasca Mică și CRRN Costâna.

”Transmitem tuturor colegilor noștri din toate centrele pentru copii și pentru adulți cu dizabilități, care s-au aflat în tura de izolare în centre, în perioada Sărbătorilor Pascale, celor care se află acum, de 1 Mai,  în tura de izolare  în  centre, departe de familie, dar și celor care s-au aflat și se află în izolare la domiciliu, recunoștința și aprecierea noastră pentru modul în care își fac nu doar datoria de specialiști ci, mai ales pentru faptul că au dat dovadă de răbdare, empatie și echilibru pe tot parcursul acestei perioade dificile, pentru noi toți și îi asigurăm că vom face în continuare toate eforturile pentru a veni cu soluții imediate la toate problemele care,  inerent, mai pot apărea, deoarece, suntem cu toții conștienți că, cu toate că situația este stabilă, greul nu a trecut și este necesar să fim vigilenți în tot ceea ce facem” se arată în finalul comunicatului de presă transmis de conducerea DGASPC Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *