Situația din deliberativul comunal de la Straja, problemă reclamată de senatorul PSD Ioan Stan Prefecturii Suceava

Ioan Stan, președintele PSD Suceava a transmis un comunicat de presă prin care a cerut Prefecturii Suceava să explice modul în care s-a procedat la Primăria și consiliul local Straja, unde situația s-a deteriorat după ce acum doi ani doi consilieri PNL au fost excluși din Consiliul local, iar acum consilierii locali PSD au fost puși în fața unei decizii venite prin ordin de prefect, prin care ”Prefectul județului Suceava înțelege să respecte și să aplice prevederile Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a hotărârilor Guvernului precum și a celorlalte acte normative, cu privire la activitatea Primăriei și a Consiliului Local Straja, județul Suceava”.

La Straja, situația pe care o descrie senatorul PSD Ioan Stan, președintele PSD Suceava, senator ales în Circumscripţia electorală nr.35 Suceava, este complicată.

De aceea a solicitat să fie efectuate verificări la nivelul Prefectului și a Instituției Prefectului județului Suceava, referitoare la modalitatea în care Prefectul județului Suceava înțelege să respecte și să aplice prevederile Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a hotărârilor Guvernului precum și a celorlalte acte normative, cu privire la activitatea Primăriei și a Consiliului Local Straja, județul Suceava.

”Astfel, având în vedere faptul că în anul 2018, doi consilieri locali ai PNL – Organizația Locală Straja, au fost excluși din partid, s-a pus problema validării supleanților, aspect care nu s-a concretizat, disputa fiind clarificată prin intermediul instanței de judecată.

Prin Decizia 828/19.11.2019 a Curții de Apel Suceava, pronunțată în dosarul 4273/86/20181, consilierii locali ai PSD Straja au fost obligați ”să se prezinte la ședința de Consiliu Local care va avea pe ordinea de zi problema validării mandatelor de consilier local vizându-i pe reclamanţi și să adopte o hotărâre în sensul amintit”.

Pentru punerea în executare a deciziei instanței, la data de 08.01.2020, Primăria comunei Straja a dispus prin Dispoziție, convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Local Straja pentru data de 09.01.2020, fiind puse pe ordinea de zi proiectele de HCL privind reorganizarea Comisiei de Validare a mandatelor consilierilor locali și validarea mandatelor celor doi supleanți ai PNL Organizația Locală Straja.

Ioan Stan menționează că dispoziția a fost înaintată prin fax, la data de 08.01.2020, către Prefectul județului Suceava.

La data de 09.01.2020, conform procesului verbal de ședință, toți consilierii locali ai PNL Organizația Locală Straja, inclusiv cei doi supleanți care urmau a fi validați, au absentat nemotivat de la ședință. În această circumstanță, consilierii locali ai PSD – Organizația Straja s-au abținut de la vot iar proiectele de hotărâri au fost respinse.

”Menționez, din nou, faptul că, la data de 09.01.2020, prin ședința extraordinară a Consiliului Local Straja în care s-au pus pe ordinea de zi aspectele stabilite imperativ de instanța de judecată, s-a pus în executare Decizia 828/19.11.2019 a Curții de Apel Suceava.

Față de aceste aspecte, Prefectul Județului Suceava își depășește atribuțiile iar la data de 29.01.2020, cunoscând situația de fapt, înregistrează pe rolul Tribunalului Suceava – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, în calitate de reclamant, următoarele dosare:

– dosar 365/86/2020 cu obiect ordonanță președințială prin care cheamă în judecată Primarul și Consiliul Local Straja și solicită ca instanța de judecată să oblige consilierii locali ai PSD Straja să se prezinte la ședință și să valideze consilierii supleanți ai PNL Straja”, a explicat Ioan Stan.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *