Situația distribuție cazurilor de Covid-19 în toate localitățile județului Suceava. 1138 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție la această dată

Datele centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava prezintă următoarea distribuție a cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale: din cele 114 unități administrativ teritoriale 14 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 28 au sub zece cazuri în evoluție iar 19 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1138 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 20.12.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1288 persoane.  De asemenea, au fost verificate 89 societăți comerciale și au fost aplicate 63 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11250 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea măsuridlor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 Vă aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (fiipregatit.ro), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând fiipregatit.ro, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.) în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului-Județul Suceava face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *