Situația dramatică de la Spitalul Județean Suceava, prezentată de Federația Sindicală Sanitas

Federația  Sanitas din România a transmis în această după amiază un comunicat  în care este prezentată situația dramatică de la Spitalul Județean de urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, ca urmare a lipsei de proceduri.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul acestui comunicat, așa cu a fost publicat pe pagina Federației Sanitas din România:

Situația de la Spitalul Județean de Urgență Suceava – urmare a lipsei de proceduri

Am numi ziua de astăzi ”ZIUA 0” a ceea ce va urma în spitalele românești. Și asta pentru că a apărut prima situație pe care am prevăzut-o în toate comunicările noastre cu factorii de decizie care încearcă fără succes să gestioneze criza pandemică.
La Spitalul Județean de Urgență Suceava sunt 11 medici confirmați cu COVID 19 și mulți alți salariați de acolo așteaptă cu emoție rezultatele testelor!
Si asta pentru că:
– Personalul medical nu a fost dotat cu materiale de protecție adecvate și suficiente și nu a fost suficient instruit pentru a se proteja.
– Pacienții care vin la spital nu declară toate amănuntele necesare triajului corect.
– Testarea personalului medical și a pacienților din spitale nu se face cu frecvența necesară, autoritățile nu au înțeles că este obligatoriu acest lucru.
– Nu există reguli stricte pentru managementul crizei, conducătorii instituțiilor nu au fost instruiți, iau măsuri aleatorii, disproporționate și neunitare.
– Se fac în continuare rapoartele de gardă în stil clasic, întâlnindu-se toți salariații în sălile de ședințe, în loc să se folosească grupuri de whatsApp, monitoarele din spitale sau computerele existente în fiecare cabinet pentru transmiterea de informații, raportări, instructaje etc.
– Personalul medical și cel de îngrijire continuă să folosească mijloacele de transport în comun astfel fiind expus contactului cu populația posibil transmițătoare a noului virus.

Atragem atenția că în aceste condiții situația de la SJU Suceava se poate extinde rapid și poate duce iremediabil la blocarea unui număr mare de unități sanitare importante fără de care nu avem cum să încetinim măcar răspândirea virusului, la stoparea pandemiei și salvarea celor grav afectați fiindu-ne aproape imposibil să ne mai gândim!
Deși considerăm că deja este târziu, solicităm imperios autorităților să ia măsuri drastice pentru stoparea acestui fenomen!


PROTEJAȚI OAMENII ȘI INSTITUȚIILE CARE PROTEJEAZĂ ȘI SALVEAZĂ VIEȚILE NOASTRE, ALE TUTUROR!

 

Please follow and like us:

7 comentarii la „Situația dramatică de la Spitalul Județean Suceava, prezentată de Federația Sindicală Sanitas

 • 22 martie 2020 la 15:14
  Permalink

  Nu știu ce să zic, sunt.multe boli contagioase care se transmit ușor…hepatita virală, Ebola, Tuberculoza, a fost tifosul, malaria, febră tifoidă…așa că personalul ar trebui să fie instruit, iar echipamentele de protecție ține de manager…care trebuie să aibă și idei cu raportul zilnic…să se facă prin grupuri de comunicare, videoconferință…noi veșnic nu suntem pregătiți.

  Răspunde
  • 22 martie 2020 la 17:59
   Permalink

   Serios Ami? Cîte cazuri de Ebola sau malarie au fost în Suceava? Nici unul! Și oricum nici unul din virușii enumerați nu are o contagiozitate așa de mare. Citește înainte de a comenta! Stai in casă!

   Răspunde
 • 22 martie 2020 la 15:35
  Permalink

  Va rig corectati numele orasului in Suceava.

  Răspunde
  • 22 martie 2020 la 16:03
   Permalink

   Am corectat, mulțumesc.

   Răspunde
 • 22 martie 2020 la 16:32
  Permalink

  Cum, asa ceva la spitalul pe care abia ce l-a ludat și l-a premiat domnul Președinte Johannis? Oare ce se întâmplă dacă aude domnul Președinte Johannis așa lucruri? Domnilor de la sindicat, sunteți siguri că acesta este adevărul și că așa trebuie să vorbiți? V-ați pus de acord cu Domnul Flutur? Dânsul este de acord cu ce susțineți dv.? Cum să treacă brusc un spital din piscul realizărilor în funul gropii de nevoi?

  Răspunde
 • 22 martie 2020 la 21:02
  Permalink

  Prin neseriozitate si inconstienta… la lacomie. Plus o populatie care e batuta in cap. Nu spune nimeni ce are.
  Am fost la spital de nenumarate ori si e peste media din tara, e modern si curat. Dar ca sa iei virusul asta nou nu e decat sa dai mana cu un infectat, sai sa atingi un lucru dupa unul.
  Plus cea mai mare problema care nu va sice nimeni… LEII… aia de plastic cu care platiti, folositi carduri cu rfid si evitati plati peste 100lei ca sa nu fiti nevoiti sa atingeti butoane.
  Dar in principal: Stati in casa! Sanatate!

  Răspunde
  • 23 martie 2020 la 8:13
   Permalink

   Ești un veritabil batman, domnu ”batman”! Ai pus degetul pe ce trebuie, ba chiar l-ai bagat adânc unde trebuie: LEII. Da, și să întinzi mâna spre infectat este periculos, dar din același motiv: LEII!
   Soluție nu există, pentru că nu merge cardul peste tot, trebuie să ai în buzunar urâți din ăia, lei de plastic.
   Este adevărat, și acasă poți muri. În fond, dacă spitalul tău este peste media din țara nu este obligatoriu să te duci acolo.

   Bravo, Batmane!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *