Actualitate

Situația la zi în Spitalul Județean: 80 de locuri disponibile pentru pacienți cu coronavirus. Prezenți la datorie 50% din medici, 60% din asistentele medicale și 50% din infirmiere

Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență, dr. Anatolii Buzdugan a prezentat astăzi situația la zi a unității spitalicești, într-o ședință de lucru desfășurată la Palatul Administrativ.

Astfel,  la această dată unitatea medicală are o capacitate disponibilă de 80 de locuri pentru pacienți COVID 19, arătând că măsura de internare a cazurilor asimptomatice a fost una benefică deoarece cu un minim tratament aceștia au fost vindecați.

El  a prezentat prioritățile pe termen scurt ale conducerii interimare și anume:

  • asigurarea resursei umane de specialitate prin aducerea cadrelor medicale vindecate în activitate, în acest moment fiind asigurată prezența la spital a 50% din medici, 60% din asistentele medicale și 50% din infirmiere.
  • asigurarea unui medic epidemiolog având în vedere că fluxurile de intrare/ ieșire COVID 19 sunt foarte aglomerate și necesită o permanentă monitorizare, o măsură temporar aplicată fiind aceea de decalare a programului. Acesta a insistat pe necesitatea de a se degreva ambulatoriul de specialitate pentru a putea prelua și alte patologii, pentru acest lucru fiind necesare circuite de acces separate din construcții modulare, asigurarea, tot printr-o construcție modulară a compartimentului ATI la Secția de Boli Infecțioase.

Conform managerului interimar al Spitalului Județean de Urgență Suceava, realizarea acestor investiții ar permite o scurtare a perioadei de reintrare în normalitate a activității unității medicale.

Referitor la aceste priorități prezentate de conducerea interimară a Spitalului Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a solicitat întrunirea Consiliului de Administrație al spitalului pentru a se demara toate acțiunile necesare mobilizării personalului medical în vederea revenirii în activitate, precum și pentru achiziția echipamentelor necesare realizării celor 3 construcții modulare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *