SITUAȚIE INCERTĂ LA SPITALUL DIN BOTOȘANI: PURTĂTORUL DE CUVÂNT ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI FAC AVORTURI LA CERERE “DIN MOTIVE RELIGIOASE”. ȘEFA SECȚIEI DE GINECOLOGIE SUSȚINE CĂ SE FAC ÎN CONTINUARE ÎNTRERUPERI DE SARCINĂ

Medicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au decis să nu mai efectueze avorturi la cerere, a declarat joi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Ştefan Bercea, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, măsura a fost luată de comun acord de toţi medicii secţiei, având la bază motive religioase. Singurele cazuri în care vor fi acceptate întreruperile de sarcină sunt urgenţele medicale. Contactată de HotNews.ro, Maria Olaru, șefa secției de Obstretică-Ginecologie de la Spitalul din Botoșani, afirmă că în unitatea medicală se fac în continuare întreruperi de sarcină la cerere și pune declarațiile purtătorului de cuvânt pe seama “lipsei de comunicare”.

“Din motive religioase, medicii din Botoşani nu doresc să mai facă avorturi la cerere, în cadrul Maternităţii, decât avorturi terapeutice, care sunt urgenţe medicale şi care necesită intervenţie”, a afirmat Bercea.

În primele opt luni ale anului, în judeţul Botoşani au fost înregistrate 147 de avorturi terapeutice, în condiţiile în care, spre exemplu, în 2011, erau efectuate peste 1.000 de întreruperi de sarcină.

Sursa: hotnews.ro

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *