Slujbă de pomenire oficiată de IPS Calinic la Mănăstirea Sihăstria Putna, la doi ani de la trecerea la Domnul a IPS Pimen

Publicația Basilica.ro a anunțat că la doi ani de la trecerea la Domnul, Arhiepiscopul Pimen va fi pomenit vineri, 20 mai, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic al Sucevei şi Rădăuţilor

Slujba de comemorare va fi oficiată începând cu ora 12:00 și va fi precedată de oficierea Sfintei Liturghii în biserica mare a Mănăstirii Sihăstria Putnei, cu hramul „Izvorul Tămăduirii”.

Alături de obștea așezământului monahal, la slujbă vor participa și membrii Permanenței Consiliului Eparhial.

În semn de omagiu, la finalul slujbei de pomenire va fi interpretată „Balada” lui Ciprian Porumbescu, operă îndrăgită de vrednicul de pomenire ierarh, iar Grupul „Dimitrie Suceveanu” va intona mai multe cântări psaltice.

„Îi așteptăm cu drag pe cei care l-au cunoscut și prețuit pe Înaltpreasfințitul Părinte Pimen și care doresc să înalțe calde rugăciuni pentru sufletul celui ce a fost numit, pe bună dreptate, ‹părintele întregii Bucovine›”, a transmis obștea Mănăstirii Sihăstria Putnei.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților vreme de 29 de ani, fiind ales în funcție în data de 3 martie 1991.

A trecut la cele veșnice în 20 mai 2020 în urma infectării cu coronavirus, fiind înmormântat în cimitirul monahal de la Sihăstria Putnei.

Foto credit: Mănăstirea Sihăstria Putnei

Urmăreşte pe Instagram: @basilica.ro

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other