Slujbă religioasă la 500 de ani de la sfințirea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”. Copii ale unei icoane făcătoare de minuni dăruite de ÎPS Calinic mai multor oficialități

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, prefectul județului Alexandru Moldovan,  personalități județene și naționale, alături de mai multe sute de credincioși au participat astăzi  la Slujba religioasă care a marcat împlinirea a 500 de ani de la sfințirea Bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, ctitoria lui Bogdan al III-lea Voievod și a lui Ștefăniță Voievod.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic, a oferit cu acest prilej mai multe distincţii şi copii ale icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Biserica “Sf. Mare Mucenic. Sf. Gheorghe” unor oficialităţi judeţene şi naţionale, precum şi mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan.

ÎPS Calinic a oferit Mitopolitului Moldovei şi Bucovinei o copie a icoanei făcătoare de minuni din Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, icoană din sec. XVIII, în semn de mulţumire pentru împreuna slujire.

Copii ale aceleaiași icoane au primit din partea ÎPS Calinic şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, senatorul de Suceava, Ioan Stan, vicepreşedintele CJ Suceava, Niculai Barbă, primarul municipiului Suceava Ion Lungu, istoricul Adrian Cioroianu, administratorul public al judeţului, Irina Vasilciuc şi prof.univ.dr. Gheorghe Onișoru, de la Academia Oamenilor de Ştiinţă Bucureşti.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *