Șmecherie a la Vicov: doi tineri beți și fără permis, aflați într-o mașină cu volan pe dreapta, nu se dau în vileag unul pe altul, pentru a se afla care a fost șoferul. S-au ales amândoi cu dosare penale

În noaptea de vineri spre sâmbătă, înainte de ora 1.00, o patrulă a  Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Calea Bucovinei din localitate, a efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru autoturismul marca Audi cu numărul de înmatriculare provizoriu de culoare gri, având volanul situat pe partea dreaptă, care se deplasa pe direcţia comunei Straja spre comuna Vicovu de Jos.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea.

S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, de pe strada Calea Bucovinei din oraşul Vicovu de Sus, până în dreptul străzii Ungureni, unde a fost pierdut din vedere.

S-au efectuat verificări în zona adiacentă, autoturismul fiind identificat pe strada Voinţei din oraşul Vicovu de Sus, având în funcţiune luminile de întâlnire. La vederea autospecialei de poliţie, au fost observate două persoane de sex masculin fugind de la faţa locului. Având în vedere aceste aspecte, poliţiştii au efectuat somaţia legală.

La efectuarea somaţiei una dintre persoane s-a opri, fiind identificat în persoana lui Mihai C. în vârstă de 24 de ani, localnic, care era într-o vădită stare de ebrietate.

La scurt timp, în urma verificărilor în zona adiacentă, pe un teren arabil, a fost identificat şi Ioan U. în vârstă de 22 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, care emana halenă alcoolică.

Fiind întrebaţi cu privire la identitatea celui care a condus autoturismul, susnumiţii nu au furnizat relaţii pentru stabilirea identităţii conducătorului auto care nu a oprit la semnalul regulamentar.

Mihai C. a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,99 mg/l alcool în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, recoltându-se două probe biologice de sânge.

Întrucât și Ioan U. emana halenă alcoolică, s-a procedat de asemenea la testarea acestuia cu aparatul alcooltest,  rezultând valoarea de 0,72 mg/l alcool în aerul expirat. Și acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, recoltându-i-se două probe biologice de sânge.

Fiind interogate bazele de date s-a stabilit că niciunul din cei doi nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.