Sociologia proastei guvernări – administrația locală, la ”Povestea vorbei”, Televiziunea Intermedia Suceava

La emisiunea ”Povestea Vorbei”, găzduită de postul regional de Televiziune Intermedia Suceava, moderată de Neculai Roșca, care va fi difuzată începând cu seara zilei de sâmbătă 19 martie 2022,   este invitat istoricul Radu Bruja, conf. Univ. dr. la Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul USV.

Este ultima emisiune dintr-o suită de trei, dedicată guvernărilor vechi și celor noi din România, începând de sus, de la guvern și parlament și coborând până la administrația locală, în ultima întâlnire pe această temă cu universitarul sucevean.

Pornind de la titlul unei cărți la care s-a făcut referire, de la care a fost inspirat și titlul suitei de emisiuni: ”Sociologia proastei guvernări în România interbelică”, a istoricului Bogdan Bucur, Radu Bruja a făcut o paralelă cu modul în care funcționează sistemul politico-administrativ din zilele noastre iar telespectatorii au văzut deja și vor vedea și acum că lucrurile nu s-au schimbat esențial în decursul unui secol. Nu sunt lipsite de interes paralelele între atitudinile politice internaționale ale României de după primul război mondial și cele de acum, când avem foarte aproape de noi un război în plină desfășurare.

Programul de difuzare al emisiunii ”Povestea Vorbei” este cel ştiut: sâmbătă ora 20.00; duminică la ora 13.00; marți, ora 12.00; marți, ora 22.00; miercuri, ora 16.10,  vineri, ora 15.00, vineri ora 03.00, dar și pe paginile de facebook ale Televiziunii Intermedia Suceava și a publicației online Suceava smartpress începând cu seara zilei de sâmbătă, când emisiunea este difuzată în premieră.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *