Sociologia proastei guvernări (II) – refugiații în România, cu  istoricul sucevean Radu Bruja, la ”Povestea Vorbei”, Televiziunea Intermedia Suceava  

Emisiunea ”Povestea Vorbei”, găzduită de postul regional de Televiziune Intermedia Suceava, moderată de Neculai Roșca, care va fi difuzată începând cu seara zilei de sâmbătă 5 martie 2022, îl are invitat pe doctorul în istorie Radu Bruja, conferențiar universitar abilitat.

Istoricul sucevean, cu rădăcini directe în partea de dincolo de granițe a vechii Românii Mari, pune pe un taler de baalanță atitudinea României din toamna anului 1939, când a primit fără condiții pe refugiații polonezi dar și întreg tezaurul Poloniei care trebuia pus la adăpost, țara lor fiind invadată de Germania lui Hitler și concomitent, de Uniunea Sovietică a lui Stalin. Pe celălalt taler, comportamentul de acum al României,  în criza refugiaților din Ucraina, provocată  de invazia rusă.

Doctorul în istorie Radu Bruja va arăta, pe de altă parte, care erau marile disfuncții democratice ale sistemului parlamentar românesc din perioada interbelică, regăsibile și acum, după 100 de ani.

Programul de difuzare al emisiunii ”Povestea Vorbei” este cel ştiut: sâmbătă ora 20.00; duminică la ora 13.00; marți, ora 12.00; marți, ora 22.00; miercuri, ora 16.10,  vineri, ora 15.00, vineri ora 03.00, dar și pe paginile de facebook ale Televiziunii Intermedia Suceava și a publicației online Suceava smartpress începând cu seara zilei de sâmbătă, când emisiunea este difuzată în premieră.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.