Șofer beat din Suceava, urmărit, prins și imobilizat la Siminicea de polițiști

Duminică seară, la ora 22.45, polițiștii din cadrul Postului de poliţie Dumbrăveni, au observat faptul că, pe DJ 208 B, pe raza localității Siminicea, pe  direcţia de deplasare Siminicea – Dumbrăveni, se deplasează autoturismul Ford Focus, moment în care i-au fost efectuate semnale regulamentare de oprire, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei.

La vederea semnalelor de poliţie, conducătorul autoturismului nu a schiţat nici un gest din care să rezulte intenţia sa de a opri și a sporit viteza de deplasare. S-a procedat la pornirea în urmărirea acestuia, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei, din zona dispensarului din comuna Siminicea pe o distanţă de aproximativ 700m, până în intersecţia dintre DJ 208 B cu DC clasificat (în dreptul căminului Cultural Siminicea), unde acesta a virat brusc la dreapta, continuându-şi deplasarea pe o distanţă de aproximativ 200 metri până în dreptul unei locuinţe.

La volanul autovehiculului oprit a fost legitimat un conducător auto de 39 de ani, cu domiciliul în municipiul Suceava.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul indicat de aparatul etilotest i-a fost adus la cunoştinţă șoferului faptul că rezultatul indică o valoare pentru care fapta constituie infracţiune, motiv pentru care va fi condus la Spitalul Judeţean Suceava, pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Conducătorul auto nu s-a conformat celor solicitate, a refuzat să însoţească agenţii la autospeciala de poliţie, timp în care a devenit agitat, agresiv verbal, a gesticulat din mâini şi a avut intenţia de a efectua mai multe apeluri telefonice, având o atitudine total necooperantă şi sfidătoare la adresa polițiștilor, motiv pentru care a fost imobilizat, încătuşat și condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei,

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *