Actualitate

Șofer beat și recalcitrant din Bilca, încătușat și dus în arest după o urmărire în trafic

La data de 30.07.2023, în jurul orei 17:10, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați prin 112 de către un bărbat cu privire la faptul că a avut loc o altercație în trafic cu șoferul unui microbuz Mercedes, pe raza localității Bilca.

Polițiștii au declanșat verificări pe DJ 178C,  în comuna Bilca, și au identificat în trafic autoutilitara indicată, care se deplasa dinspre Vicovu de Sus  către Frătăuții Noi.

S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire, acustice și luminoase, însă conducătorul auto nu s-a conformat, a mărit viteza și și-a continuat deplasarea. Acesta circula haotic, încercând să scape de autospeciala de poliție care se afla în spatele său dar, după aproximativ 800 metri de urmărire pe DJ 178 C, s-a reușit blocarea în trafic a autoutilitarei.

Conducătorul auto a fost extras cu forța din autoutilitară și întrucât se manifesta agresiv a fost încătușat.

El a fost identificat,  în persoana unui bărbat în vârstă de 32 ani, din comuna. Acesta deținea permis de conducere valabil, iar autoutilitara pe care o conducea avea toate documentele valabile.

Doar că șoferul emana halenă alcoolică și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, iar la Spitalul Municipal Rădăuți a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitatea a alcoolemiei, în prezența cadrelor medicale.

I s-a întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Polițiștii au dispus continuarea cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunii mai sus menționate, față de șoferul de 32 de ani dispunându-se măsura reținerii pentru 24 de ore și introducerea sa în arestul IPJ Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *