Mopan Suceava
Actualitate

Șofer de 18 ani din Straja, oprit de polițiști cu barajul cu țepi (SPIKE), după o urmărire pe DJ 209G. Obținuse permisul cu doar o lună în urmă

Un tinerel de 18 ani din Straja a rămas fără permis la doar o lună după ce îl dobândise, fiindcă nu a luat în seamă semnalele polițiștilor și fost oprit abia după ce barajul cu țepi așternut de-a curmezișul drumului i-au dezumflat roțile.

La data de 12.03.2024, după ora 21.00, polițiștii din cadrul unui echipaj din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, aflându-se în serviciu de patrulare pe raza localității Falcău, comuna Brodina, au efectuat semnal de oprire unui autoturism ce circula pe DJ 209 G, din direcția comuna Brodina către comuna Straja.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea în viteză, neoprind la semnalul efectuat de către polițiști, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, folosindu-se semnalele acustice și luminoase.

Pe parcursul urmăririi polițiștii au efectuat prin sistemul acustic al autospecialei somațiile legale de oprire, avertizând totodată șoferul cu iminenta folosire a mijloacelor din dotare, inclusiv a armamentului.

În momentul în care polițiștii au redus din ecartul dintre autospeciala de poliție și autoturismul urmărit, au observat pe luneta vehiculului aplicat semnul care indica prezența unui șofer începător.

Bănuind că la volan s-ar putea afla un tânăr fără experiență și posibil chiar pasageri minori, neoprirea putându-se datora și stării de panică sau unui act de teribilism, polițiștii au solicitat prin stație sprijin din partea unui  echipaj suplimentar.

Polițiștii solicitați în sprijin s-au poziționat într-un nou filtru rutier, efectuând un nou semnal regulamentar de oprire, însă întrucât șoferul nu s-a conformat, au folosit dispozitivul baraj rutier extensibil cu țepi (SPIKE).

Conducătorul auto a încercat să vireze dreapta pentru a evita dispozitivul dar nu a reușit, anvelopele din spate și în acest fel s-a reușit imobilizarea mașinii.

Șoferul a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 18 de ani, din comuna Straja, posesor de permis de conducere de doar o lună de zile, singur în autoturism.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind negativ, dar și cu aparatul pentru detectarea substanțelor interzise, rezultatul fiind de asemenea negativ.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 825 lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *