Șofer de 32 de ani băut, încătușat la Marginea după ce s-a luat la harță cu polițiștii, astă noapte

Noaptea trecută în jurul orei 23.15, o patrulă din cadrul  Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnal regulamentar de oprire, din spate, autoturismului marca Seat Ibiza, care se deplasa pe DN 2E din comuna Marginea.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, de pe autospeciala de poliție.

După circa 50 de metri, conducătorul auto a efectuat viraj la stânga și a oprit pe șanțul din dreptul unei case din comună, după care a coborât din autoturism cu intenția de a intra în curtea acestui imobil.

Polițiștii au încercat să îl oprească pe bărbatul care a  condus automobilul, în vederea stabilirii identității, moment în care acesta a devenit violent fizic și deși a fost somat să înceteze acțiunile violente, a continuat să manifeste o agresivitate verbală sporită, încercând să se sustragă măsurilor legale.

Polițiștii au fost nevoiți să folosească  forța  și mijloacele din dotare, respectiv spray-ul iritant lacrimogen și cătușele, conducătorul auto fiind imobilizat la sol.

Având în vedere faptul că zona producerii evenimentului era intens circulată și persoana imobilizată continua să aibă o atitudine agresivă crescută, s-a solicitat sprijin, la fața locului deplasându-se în mod operativ un echipaj din cadrul Compartimentului rutier Rădăuți și un echipaj din cadrul BOP Rădăuți.

S-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana lui Marius Crăciun, de 32 ani, din comuna Marginea, acesta fiind condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Susnumitul a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său, i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal față de Marius Crăciun sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *