Șofer de 68 de ani, din Todirești, prins conducând mașina cu un permis vechi de jumătate de veac, cu însemnele Republicii Socialiste România

Un eveniment mai puțin obișnuit s-a petrecut în ziua de 19 iulie, a.c., la Todirești. Un șofer venerabil a prezentat la controlul polițiștilor un permis de conducere vechi de aproape jumătate de secol. Vineri dimineață pe la ora 09.30, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit pentru control pe DJ 178A din comuna Todirești, autoturismul condus de un localnic de 68 de ani, care a prezentat un permis de conducere categoriile „B” și „C”, eliberat în anul 1971 de Republica Socialistă România, însă neactualizat conform normelor rutiere în vigoare.

Cu ocazia cercetărilor, bărbatul a declarat faptul că  nu  posedă alt permis de conducere decât cel prezentat pentru control și nu a știut că nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice cu vechiul carnet de șofer.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul are inspecția tehnica periodică expirată și nu este asigurat R.C.A., motiv pentru care, bărbatul de 68 de ani a fost sancționat contravențional.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *