Mopan Suceava
Actualitate

Șofer din Gura Putnei care conducea un automobil neînmatriculat, oprit în trafic cu focuri de armă după o urmărire de 1,5 kilometri

Azi dimineață, în jurul orei 10:20, polițiști din cadrul SPR 4 Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare, au observat pe DC Gura Putnei de pe raza comunei Putna, circulând din sens opus, un autoturism de teren care nu avea montată plăcuță cu număr de înmatriculare.

S-a efectuat semnal regulamentar de oprire cu punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, moment în care șoferul vehiculului de teren a încetinit și ulterior s-a pus în mișcare în marșarier, întorcând autoturismul cu mișcări bruște, cu riscul tamponării intenționate a autospecialei de poliție.

Polițiștii au reușit să evite coliziunea și au efectuat somațiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, ulterior executând două focuri de avertisment in plan vertical.

Șoferul autoturismului de teren nu s-a conformat și a sporit viteza de deplasare.

După circa 1,5 km de urmărire, în momentul în care s-a ieșit din zona locuită a localității Gura Putnei, polițiștii au executat 4 focuri de armă asupra pneurilor vehiculului, unul dintre cauciucurile autoturismului urmărit fiind perforat.

În aceste condiții, vehiculul și-a mai putut continua deplasarea doar câteva sute de metri, intrând ulterior într-un șanț și lovind un gard al unui teren, fără a fi provocate avarii sau daune.

Polițiștii l-au extras pe șofer din habitaclul mașinii, cu utilizarea forței, acesta fiind ulterior încătușat.

S-a stabilit identitatea șoferului care se afla singur în vehicul, acesta fiind un bărbat de 34 de ani din satul Gura Putnei, comuna Putna.

Bărbatul avea permis de conducere valabil, însă autoturismul nu era înmatriculat și nu avea ITP și RCA. Șoferul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, urmând a fi prelevate și probe biologice la unitate medicală.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, urmând să fie îndeplinite și celelalte acte procedurale și să se dispună măsuri în consecință.

Totodată, au fost continuate verificările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului, inclusiv prin extinderea cercetărilor și cu privire la alte fapte de natură penală sau contravențională.

În urma stabilirii abaterilor contravenționale săvârșite de către șofer, polițiștii au dispus sancționarea contravențională a acestuia cu amenzi în valoare de 10.735 lei și reținerea permisului de conducere pentru 150 zile.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *