Șofer din Horodnic, băut și fără permis, a încercat să scape de polițiștii rădăuțeni cu fuga, abandonând mașina Alfa Romeo după ce a izbit-o într-un stâlp electric. A fost prins și băgat pentru o noapte în arest

La 28.04.2021, în jurul orei 00.40, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, aflată în serviciul de patrulare a observat cum din parcarea benzinăriei „Lukoil”, s-a pus în mișcare un autoturism marca Alfa Romeo, care prezenta avarii în partea din față.

Pentru verificarea avariilor existente și a documentelor eliberate în acest sens, s-a procedat la oprirea autovehiculului,folosind semnalele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție. Conducătorul autoturismului și-a continuat însă deplasarea pe strada Pictor Grigorescu unde a încercat să oprească autoturismul pe partea dreaptă dar  a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere al rețelei electrice. Șoferul autoturismului a coborât din autoturism și vrut să scape cu fuga. Polițiștii au pornit pe urmele lui și,  după o cursă pedestră de 300-400 metri, șoferul a fost reținut, imobilizat și încătușat.

De menționat că în autoturism se mai afla o persoană de sex masculin, pasager în partea față dreapta, care a fugit fără a fi identificat.

Conducătorul autoturismului a fost condus la sediul Poliției mun. Rădăuți, unde a fost identificat în persoana lui Aristotel F., de 29 ani, din comuna Horodnic de Sus. Întrucât emana halenă alcoolică, s-a încercat testarea acestuia cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. Conform verificărilor din bazele de date specifice, s-a stabilit că Aristotel F. nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde, în prezența medicului de gardă, a refuzat de asemenea recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Aristotel Ionel F.  a fost sancționat conform Lg. 55/20 cu suma de 500 lei, întrucât nu deținea declarație care să explice prezența s-a pe drumul public după ora 22.00.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, începând cu 28.04.2021, ora 14.00, urmând ca măsura să expire astăzi, susnumitul fiind prezentat ulterior procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Pentru o noapte, Aristotel F. a fost introdus în arestul  IPJ Suceava.

Pe numele său s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *