Mopan Suceava
Evenimente

Șofer din Iaslovăț încătușat, după ce a fost prins conducând sub influența alcoolului și a fugit de polițiști purtându-i printr-un lan de porumb

 

În după amiaza zilei de ieri, 06.07.2024, ora 17:55, echipajul de poliție format din trei lucrători de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea și un lucrător de poliție din cadrul B.O.P. Rădăuți, desfășurând activități de poliție rutieră pe raza comunei Dornești, a efectuat semnal de oprire unui autoturism care se deplasa pe DN 17A Dornești.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din comuna Iaslovăț, județul Suceava, persoană care emana halenă alcoolică.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a devenit imediat după testare agitat, iar la un moment dat a început să alerge către un lan de porumb ce se afla în imediata apropiere. Imediat lucrătorii de poliție au procedat la urmărirea pedestră a șoferului pe o distanță de aproximativ 250 m, acesta fiind prins, imobilizat la sol și încătușat.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a procedat la reținerea permisului de conducere, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către polițiștii Postului de Poliție Dornești.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *